Szeméremsértéssel és könnyű testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség Donáth Lászlót

2020.01.02. 19:09

A PestiSrácok.hu információi szerint szeméremsértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Donáth Lászlót. A volt szocialista képviselő, evangélikus lelkész, aki egyébként Donáth Anna momentumos EP-képviselő apja, egy fővárosi szeretetotthonban zaklatott több nőt a gyanú szerint. 

Az Origo is megírta, hogy

botrányos történetek szivárogtak ki tavaly nyáron az egyik fővárosi szeretetotthonból:

az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és még ma is nagy befolyással bír. Az egyik dolgozó azonban szembeszállt az egykori politikussal, és feljelentette Donáth Lászlót, a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának az édesapját.

Egyik áldozata, a 888.hu-nak nyilatkozott:

Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? Jöjjön a tornaszobába, kedves! És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás - mondta a szexuálisan zaklatott nő.

Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője.Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A TV2 Tények című műsorában pedig nyilatkozott az egykori szocialista politikus egy másik áldozatának a férje.

A zaklatott nő férje szerint
a volt szocialista politikus félelmet keltett a feleségében és a szeretetotthon más női alkalmazottaiban is, akik mikor meghallották a szexuális ragadozó hangját, kénytelenek voltak elbújni előle.Elmondása alapján főként a fiatal, vékony testalkatú lányokat zaklatta Donáth, és szexuális ajánlatot is tett nekik.

Bár jelezték az intézmény vezetésének a problémát, az otthon nem tett semmit a szocialista lelkész ellen– emelte ki a férfi.

Donáth László "karaktergyilkosságnak" nevezte súlyos botrányát. Egyébként lánya, Donáth Anna is ugyanígy próbált magyarázkodni, amikor tagadta a Ripost őróla írt  leleplező cikkének állításait. 

Donáth Anna éppen egy füstbombaszerűséggel büszkélkedikForrás: MTI/Mohai Balázs

A Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt.

Donáth László a megjelent hírekkel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, hogy politikai karaktergyilkosság áldozata, ugyanakkor a PestiSrácok információi szerint

a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a volt politikust, aki szabadlábon védekezik.

Donáth László az atv.hu-nak elismerte, hogy gyanúsítottként kihallgatta a rendőrség, de azt állította, hogy a gyanúsítás oka könnyű testi sértés. Azonban a Pesti Srácok információi szerint szeméremsértéssel is gyanúsítják.

A Pesti Srácoknak a BRFK sajtóosztálya azt közölte, hogy az ügyben

egy főt hallgattak ki gyanúsítottként szeméremsértés vétsége és könnyű testi sértés bűntettének gyanúja miatt,

ám a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva további tájékoztatást nem kívántak adni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK