Órákkal a meggyilkolása előtt a Jánoshalmi Rendőrőrsön járt és tanácsot kért az nő, akivel 27 éves élettársa végzett Mélykúton  – tudta meg a Ripost.

Az őrsön elmesélte, hogy a barátja csak ideiglenesen lakik nála, és még nem bántotta, de nagyon fél tőle. Többször veszekedtek már a férfi féltékenysége miatt, aki rendszeresen meg is fenyegette őt.

Később a rokonok elmondták, hogy rendszeresen rátámadt az asszonyra.

Abban kért tanácsot a rendőröktől, hogyan tehetné ki a házából a férfit. Elmondták neki, hogy zaklatás miatt tehetne feljelentést, de a nő azt mondta, nem akar, aztán azt, hogy

még átgondolja.

Ezután a rendőrök hazavitték, az élettársát nem találták otthon. A nő úgy döntött, a testvérénél tölti az éjszakát a gyermekeivel, biztonságban. Később a férfi utánuk ment. Az esti órákban jelent meg. Az épületben a két nő mellett a két-két gyermekük is ott volt.

Üvöltözött, majd felkapta az egyik késem. Könyörögtem, hogy tegye le, mert a gyerekek is itt vannak, de teljesen elborult az agya"

- mesélte a meggyilkolt nő testvére.

A 27 éves támadó egy váratlan pillanatban

elvágta élettársa torkát, majd a mellkasába döfte a kést. A gyilkosság után megfogta a gyerekeket és pizsamában kitette őket az utcára, aztán megengedte a gázt és felgyújtotta a házat, majd magába döfte a kést.

A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol

beismerte a gyilkosságot, a bíróság letartóztatta, de még fellebbezhet a döntés ellen, mert az ügyvédje nem volt jelen, amikor vallomást tett.