Gyilkossági kísérlettel gyanúsítják a tanárnőjét megkéselő diákot

2020.01.03. 17:47

A 17 éves H. András december elején, az egyik győri középiskolában késelte meg az osztályfőnöknőjét fizikaórán, mert korábban rossz jegyet kapott tőle. A Magyar Nemzet információi szerint a fiú most igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatra vár. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni gyilkossági kísérlettel gyanúsítja.

A diákot eddig kétszer hallgatták ki, már az első alkalommal beismerte és megbánta a támadást, bár a késelésre, elmondása szerint, egyáltalán nem emlékszik. A második kihallgatása a karácsony előtti hétfőn volt, akkor sem tudott többet elmondani, nem tudja, miért támadt rá – írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Csapó Balázs/Kisalföld

Az ügyvédje, Faragó Péter a lapnak azt mondta, hogy  az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett azért is fontos lenne védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri.  A vizsgálat azonban még el sem kezdődött.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az eddigi tanúkihallgatások alapján már közfeladatot ellátó személy elleni gyilkossági kísérlettel gyanúsítja a rendőrség H. Andrást, amiért akár 15 évre is börtönbe kerülhet. 

Valószínűleg még egyszer, vagy akár többször is kihallgathatják még a fiú osztálytársait, barátait és családtagjait is. Az Origónak azt mondták az iskolatársai, hogy korábban többször is említette, hogy meggyilkolja a tanárnőt. Ha ez beigazolódik, még súlyosabb lehet a gyanúsítás, kitervelt, vagy akár aljas indokból, közfeladatot ellátó személy elleni gyilkossági kísérletre is módosíthatják.  Előjelei valószínűleg voltak a támadásnak, mert a fiú szülei pszichiáterhez kértek időpontot. A gyerek folyamatos gyomorgörcsre, hányingerre, hasmenésre panaszkodott a stressz miatt.

Ahogy korábban megírtuk, a 17 éves fiú a második órán, matematikából kapott egy hármast a tanárnőtől. Ezek után az ötödik óra fizika volt, amit ugyanaz a tanárnő tartott. A fiú óra elején kivitte a füzetét, hogy megmutasson benne valamit a pedagógusnak, ezek után hátulról leszúrta.  Az Origónak az egyik iskolatársa beszélt arról, hogy közvetlenül a támadás után megkérdezték tőle, hogy miért. Erre azt válaszolta: Ebből majd tanul a tanárnő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK