Húszpontos átfogó programot jelentett be Győr további fejlődéséért Dézsi Csaba András orvos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje pénteken a megyeszékhelyen.

Az önkormányzat fideszes képviselői, valamint helyi parlamenti képviselők jelenlétében tartott sajtótájékoztatón Dézsi Csaba András kiemelte, szívügye Győr, és ha felhatalmazást kap január 26-án, akkor legalább akkora eltökéltséggel és szorgalommal fog polgármesterként tevékenykedni, mint ahogy korábban a győri szívcentrum ügyében.
Összefogunk és együtt megcsináljuk a lakossággal, az önkormányzati és az országgyűlési képviselőkkel, valamint a kormánnyal - hangoztatta.

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltjeForrás: MTI/Krizsán Csaba

Kifejtette, megválasztása esetén folyamatosan egyeztetne a társadalmi szervezetekkel, kamarákkal és egyesületekkel, a fontos döntésekhez pedig rendszeresen kikérné és figyelembe venné a győriek véleményét, hogy mindenki számára megfelelő megoldásokat találjanak a felmerülő kérdésekre.

Szeretnék megújítani az autóbuszparkot, valamint a győriek javaslatai alapján felülvizsgálnák a helyi menetrendet. Olyan közlekedést képzel el, amelyben az egyéni és közösségi közlekedés, a gépjármű- és kerékpárforgalom megfelelően kapcsolódik egymáshoz - mondta.

Hozzátette, hogy új parkolóhelyeket hoznának létre a lakótelepeken, de közben megőriznék a zöldfelületek és parkok nagyságát, továbbá modernizálni szeretnék a szelektív hulladékgyűjtő helyeket.

Dézsi Csaba András elmondta, hogy javítanák a sürgősségi betegellátást, csökkentenék a várakozási időt. A kormánnyal és az országos mentőszolgálattal közösen új mentőállomás létrehozását tervezik a Modern városok program keretében.

Emellett élményfürdőt építenének és újjá szeretnék éleszteni a klasszikus győri szabadstrandi fürdőéletet.

Elkezdenék a Győri Nemzeti Színház és környezete felújítását, továbbá szintén kormányzati forrásból egy új híd megvalósítását tervezik a Mosoni-Dunán. Az Ipar utca folytatásában belső tehermentesítő utat hoznának létre és kezdeményeznék a kormánynál a szabadhegyi városrész tehermentesítése érdekében a 82-es főút új bevezető szakaszának megépítését.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Erősítenék a város szociális ellátórendszerét annak érdekében, hogy tovább javuljon az idős emberek életminősége és kiemelt figyelmet fordítanának a fogyatékossággal élőkre. Segítenék a munkahelyek megőrzését és a gazdasági lehetőségek szélesítését Győrben, egyebek mellett a helyi vállalkozások támogatásával.

Folytatódna a fásítási program és szeretnék bővíteni a zöldterületek nagyságát. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a polgármesterjelölt azon kezdeményezése, amelyben az év elejétől Győrben született minden gyermek után egy fát ültetnek.

A jövőben is kiemelten szeretnék támogatni a kulturális életet: kormányzati forrásból új hangversenyterem épülne, emellett szeretnék tovább fejleszteni a városi nagyrendezvényeket és fesztiválokat.

További cél a tömegsportbázis szélesítése, valamint a turizmus és a sportturizmus fejlesztése.

Folytatódna a lakóutca- és járdaépítési program, emellett új kerékpárutakat építenének, játszótereket és sportpályákat újítanának fel.

Szeretnék tovább erősíteni a város közbiztonságát, ennek érdekében a jelölt a közeljövőben Pintér Sándor belügyminiszterrel is tárgyalni fog.

Folytatódna a napelempark bővítése, és - megválasztása esetén - mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél előbb megépüljön a várost elkerülő körgyűrű.

A kormánnyal közösen folytatnák a közintézmények, bölcsődék, óvodák, iskolák és rendelőintézetek, valamint a panelházak energetikai felújítását, emellett minden városrészt a terület speciális adottságainak és az ott lakók igényeinek megfelelően szeretnének továbbfejleszteni.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi polgármester-választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.