Ha igaznak bizonyulnak Lackner Csaba korrupciós és drogos botrányba keveredett kispesti - volt MSZP-s - önkormányzati képviselő, októberben kiszivárgott felvételeken elhangzott állításai, akkor Gajda Péter szocialista polgármesternek távoznia kellene a közéletből Dódity Gabriella, a Fidesz helyi vezetője szerint. Dódity arról is beszélt, hogy bár részt vesznek a Lackner ügyének kivizsgálására hivatott bizottság munkájában, azt mégis hiteltelennek tartják, mivel annak többsége azokból a helyi balos vezetőkből áll, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat tett a felvételeken. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy Kispest közéletének a mostani vezetés távozásával meg kell tisztulnia, és olyan vezetésre és képviselő-testületre van szüksége, amelynek tagjai valóban tenni akarnak valamit a kerületért. Derült ki Dódity Magyar Hírlapnak adott interjújából.

A kispesti Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy örül annak, hogy végre már a baloldalon sem védelmezik a korrupciós botrányba keveredett képviselőt, utalva a Momentumra.  De Dódity Gabriella felidézte, hogy maga Karácsony Gergely főpolgármester is azt mondta nemrégiben, hogy: „Ha valaki bekokózva hülyeségeket beszél, annak repülnie kell a közéletből."

Lackner Csaba a Hír TV felvételén

Dódity a hangfelvételek valóságtartalmáról elmondta, hogy "Az élet számos olyan dolgot produkált, amiről Lackner beszélt a hangfelvételeken. Azóta a vagyonkezelő vezetőjének Gajda Péter saját hatáskörben megduplázta a fizetését, és távozott a hivatalból az építéshatósági iroda vezetője, Guzmics Zsombor.  Ez bőven elég ahhoz, hogy a hangfelvételek tartalmát ne kocsmai szintű beszélgetésekben elhangzó butaságoknak véljük" 

- érvelt Dódity.

A Fidesz helyi vezetője arra a kérdésre, hogy mi a véleménye, arról hogy az ellenzék részéről is felmerült, hogy Gajda Péternek távoznia kellene a közéletből, Dódity elmondta, hogy: 

"Lackner Csaba több szereplőről is beszélt, többek között Gajda Péterre is terhelő állításokat tett. A valóság felderítése a nyomozó hatóság feladata. Azonban nem látom az igyekezetet a városvezetés részéről, hogy tisztázzák magukat. Ha Lackner állításainak csak a töredéke is igaz, mindannyiuknak távozniuk kell a közéletből." 

Dódity Gabriella elmesélte, hogy a Lacknerről kiszivárgott felvételeken elhangzott állítások keretbe rendezték a korábbi általuk már tudott, sejtett részleteket. 

"Tudtuk, és rendre fel is szólaltunk ellene, hogy Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő volt férje százmilliós, milliárdos nagyságrendben zsebeli be az önkormányzattól az építőipari munkákat. Gajda Péter szerint azonban nincs ezzel semmi gond, mint ahogy azzal sem, hogy a munkát továbbpasszolja alvállalkozóknak. Azonban Lackner azon állításával párosítva, miszerint a külső vállalkozóktól „jön vissza" a pénz, már felmerül jó néhány, akár büntetőjogi kérdés is."

Lackner, Kránitz és Gajda együtt fociztakForrás: Facebook

A Fidesz helyi vezetője kifejtette, hogy minden a kispesti közéletet tisztázó kezdeményezésben, így a helyi vizsgálóbizottság munkájában is részt vesznek, azonban komoly kétségei vannak afelől, hogy mit tud ez a kör kivizsgálni. 

Vajon mennyire lehet hiteles az a testület, amelyben annak a baloldali összefogásnak a szereplői vannak többségben, amelynek tagjaira Lackner terhelő állításokat tett? 

- teszi fel a költői kérdést Dódity Gabriella.

A helyi baloldali összefogás felbomlásáról elmondta, hogy szerinte sosem volt valódi összefogás,  és az csúnyán vissza is ütött a Momentumra, hiszen egy korrupciógyanús ügyekről elhíresült összefogás tagjaként harcol a megtisztulásért. 

Kispest jövőjéről kifejtette, hogy a helyi közéletének a mostani vezetés távozásával meg kell tisztulnia, és olyan vezetésre és képviselő-testületre van szüksége, amelynek tagjai valóban tenni akarnak valamit a kerületért.