Ferencvárosban is képtelen a parkolást megszervezni az ellenzék, teljes a káosz, napi tízmilliós a veszteség

baranyi krisztina együtt IX ker önkormányzati képviselő baranyi krisztina együtt IX ker önkormányzati képviselő
Illatos úti volt-Budapesti Vegyiművek (BVM) lakossági fórum
Vágólapra másolva!
Máris összeomlott a parkolási rendszer a Baranyi Krisztina által vezetett Ferencvárosban, számolt be az esetről cikkében a Magyar Hírlap. A párbeszédes polgármester ugyanis december 31-gyel felmondta a parkolóórákat üzemeltető céggel kötött szerződést, a régi parkolóórák már nem működnek, az újakat pedig még nem helyezték fel, vagyis jelenleg az egész kerületben ingyenes a parkolás. Emiatt a helyiek nem tudnak parkolni, és ez nem mellesleg tízmillió forintos kárt okoz a kerületnek. Ráadásul valószínűleg jogszerűtlenül járt el az új vezetés, mivel a helyi fideszes képviselő szerint közbeszerzés lefolytatása és a Gazdasági és közbeszerzési bizottság döntése nélkül verte keresztül a döntést Baranyi csapata.
Vágólapra másolva!

Baranyi Krisztina egyik legfontosabb választási ígérete volt a parkolási rendszer átszervezése, önkormányzati átvétele Ferencvárosban.

Az új baloldali ferencvárosi polgármester ennek neki is látott, és múlt év december 31-gyel szerződést is bontott a korábbi szolgáltatóval. Emiatt a régi automaták már nem működnek, az újakat pedig még nem üzemelték be.

Baranyi Krisztina, Ferencváros párbeszédes polgármestere Fotó: Bielik István - Origo

Azaz az egész kerületben jelenleg ingyenes a parkolás, nincsenek parkolóőrök sem, és nem üzemel az online regisztrációs rendszer sem. A telefonos ügyfélszolgálatot is hiába hívják. Így csak a Baranyi közösségi oldalára feltett videóból tudhatják a lakosok, hogy a polgármester „reményei szerint" az áldatlan helyzet január 15-ig tart majd.

- mondta lapunknak nyilatkozva tegnap Gyurákovics Andrea, a IX. kerületi képviselő-testület fideszes tagja.

Rámutatott: káosz alakult ki, s mivel bárki ingyen várakozhat, épp a helyiek számára lehetetlenül el a parkolás.

Eközben a rendszert üzemeltető önkormányzati vagyongazdálkodási cég, a FEV IX. Zrt. új vezérigazgatója, Pataki Márton – aki egyébként Baranyi korábbi párttársa volt az Együttben –, január 31-ig szabadságra ment.

Gyurákovics Andrea elmondta, hogy rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte a Fidesz az ügy rendezésére. De feljelentést is fontolgatnak, mivel a helyi Fidesz szerint felmerül a hanyag kezelés gyanúja, ugyanis az átszervezés közbeszerzés kiírása nélkül zajlott, sőt a Gazdasági és közbeszerzési bizottság sem tárgyalt róla. Felidézte: amikor szóvá tette, hogyan került a szoftverfejlesztő cég neve a költségvetésbe, a polgármester azt mondta, csak árajánlatot kért, ám közbeszerzési eljárásra azután sem került sor.

A PestiSrácok.hu szerint az üzemképtelen rendszer miatt naponta mintegy tízmillió forint bevételtől esik el az önkormányzat, így – ha csak január 15-ig tart a kényszerszünet – százmilliós kár éri Ferencvárost.

A PS beszámolt arról is, hogy a FEV IX. Zrt. igazgatótanácsába került Baranyi másik volt együttes párttársa, Pápa Levente.