A nyugat-európai politikusok 2015-ben versenyeztek a kontinensre zúduló illegális migránsok befogadásáért, és csak a magyar kormány állt ki amellett, hogy ha szükséges, fizikai és jogi határzárral is meg kell védeni a keresztény kultúrát - mondta Deutsch Tamás az M1 aktuális csatornán. A Fidesz EP-képviselője szerint ennek a következménye a Magyarországra zúduló elképesztő támadássorozat.

Ma már azok a nyugat-európai politikusok is belátják, hogy szükség van az európai határok védelmére, akik korábban a "willkommenskultur" élharcosai voltak - jelentette ki Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője felidézte, hogy  a nyugat-európai politikusok 2015-ben versenyeztek a kontinensre zúduló illegális migránsok befogadásáért, és csak a magyar kormány állt ki amellett, hogy ha szükséges, fizikai és jogi határzárral is meg kell védeni a keresztény kultúrát. Ennek a következménye a Magyarországra zúduló elképesztő támadássorozat - mondta. 

Deutsch TamásFotó: Csudai Sándor - Origo

Ugyanakkor ma már józanabbul fogalmaznak a bevándorlást egykor támogató politikusok is. Vagyis belátják, hogy a menedékkérelmeket az EU-n kívül kell elbírálni, illetve vissza kell toloncolni a hazájukba azokat, akikről az elmúlt években kiderült, hogy nem jogosultak menekültstátuszra - mondta a politikus.

Deustch Tamás arról is beszélt, hogy a Fidesz csak olyan uniós költségvetést hajlandó támogatni, ami a magyar polgárok érdekeit szolgálja. Továbbá úgy vélekedett, hogy fordulat szükséges a bővítési politikában, vagyis csatlakozási céldátumot kell adni Szerbiának és Montenegrónak.