DNS-minta segítségével próbálják megtalálni a 15 éve eltűnt férfit

2020.01.07. 15:21

Minden anya rémálma vált valóra Borsos Erzsébet számára 2004. január 3-án. Az asszony ezen a napon látta utoljára a fiát, az akkor 18 éves Mátét. Az asszony nem nyugodott bele imádott gyereke elvesztésébe. Azóta is szemtanúkat keres, a rendőrök pedig DNS-mintákat vettek tőle, melynek segítségével próbálják megtalálni a férfit.

Máté tíz nappal 18. születésnapja után átutazóban volt Budapesten, amikor rejtélyes körülmények között nyoma veszett. 

A Teve utcánál látták utoljára, ahol néhány idegen még mentőt is hívott a zaklatott, öngyilkossággal fenyegetőző kamaszhoz. A fiú hirtelen felkapta a hátizsákját és kiugrott a mentőkocsiból, elszaladt. Néhány ismerős azt mondta, találkoztak vele azóta és beszéltek is vele.

Abban az évben, februárban Budapesten látták, akkor azt a szakaszt, utcákat róttuk, míg pár évvel később az egyik ismerőse szólt, hogy egy buszon látta, azonban, amikor összenéztek, Máté elkapta a tekintetét, és leszállt. Ezek után napokig utaztam azon a vonalon, de soha nem bukkant fel. Érkezett egy jelentés Kaposvárról is, ott egy ismerős találkozott, beszélt vele. A fotómat is átadta neki. Az asszony azt mondta, elmélázott a képen, majd visszaadta azzal, hogy üzeni nekem, hogy jól van - mondta el Erzsébet a Borsnak.

Máté karácsonykor ünnepli a 34. születésnapját, és az anyja mai napig reménykedig abban, hogy betoppan az ajtón. Hosszú idő után a rendőrök újra nyomozni kezdtek a fiatal férfi eltűnése ügyében.

Tavaly júniusban újra felvették a jegyzőkönyvet, DNS-mintát is adtam. Decemberben sokszor próbáltam érdeklődni, történt-e már valamiféle nyomozati cselekmény, de az ügyintézőt nem sikerült elérnem" – írta egy közösségi posztban, majd hozzátette, hogy hiába telt el 15 év, nem tudja feldolgozni a fia elvesztését.

Keresek olyan szemtanút, aki esetleg látott olyan gázolásos balesetet anno Budapesten, ahol hasonló alkatú fiatalember lehetett az áldozat, és semmilyen hírforráson nem jelent meg!" – írta a Facebookon Erzsébet.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t