Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy kerekegyházi férfi ellen, aki egyik ismerősét hónapokon keresztül félelemben tartotta és munkára kényszerítette - derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményéből. 

A közlemény szerint az 53 éves vádlott és az alkalmi munkából élő, iskolázatlan, szintén kerekegyházi sértett régóta ismerte egymást. A tanyán élő vádlott még 2017 áprilisában jól fizető, tartós vályogverési munka ürügyével magához költöztette a sértettet.

A férfi lakhelyéül egy bedeszkázott ablakú, áram nélküli szobát jelölt ki, amely csak abból a szobából volt megközelíthető, ahol a vádlott lakott. Éjszakára pedig a helyiség ajtaját úgy rögzítette, hogy azt belülről nem lehetett kinyitni. 

A vádlott a sértettet a csicskájának nevezte, egyedül nem engedte sehova, telefonját elvette, és csak az engedélyével, az ő jelenlétében telefonálhatott. 

Az ígért munka helyett a vádlott a sértettet erőszakkal és fenyegetéssel 

saját maga masszírozására, mosásra, takarításra, mosogatásra, fűnyírásra, favágásra, kőműves munkákra 

kényszerítette. 

A sértett ételt és cigarettát kapott, pénzt nem. 

A vádlott a sértett megfélemlítésére a tanyaépületben és az autójában számszeríjat, kardot, bozótvágó kést, botot és csúzlit tartott. Megfenyegette, hogy ha szökni próbál, használni fogja a fegyvereket. Ez komoly félelmet keltett a sértettben, akit a vádlott mindennap megvert. 

A sértett végül 2017 augusztusában elszökött a tanyáról és segítséget kért. 

A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség a kényszermunka súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.