Molnár Tibor független jelöltet támogatja a Fidesz a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson - jelentette be a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke kedden Iváncsán.

Dorkota Lajos elmondta, hogy az időközi választásra a Fidesz olyan civil jelölt támogatását tervezte, aki békét és nyugalmat teremt a térségben, és azt a rombolást, amit az elmúlt két-három hónapban végeztek a jobbikosok, megszünteti.Dorkota Lajos azt mondta, hogy a térségben az elmúlt két évben nem volt olyan parlamenti képviselő, aki felkereste volna a térség polgármestereit, és megkérdezte volna őket problémáikról.

A Fidesz azért támogatja Molnár Tibort, mert a térség polgármestereinek többsége felsorakozott mögötte, helyi - ott született, és ott is él -, így ismeri a térség problémáit. Vele szemben a Jobbik jelöltje budapesti, ő turistaként gondol a térségre - mondta Dorkota Lajos.

A 38 éves, nős, háromgyermekes Molnár Tibor 2014-2017-ben Iváncsa alpolgármestere volt, 2017-ben időközi választáson lett a település polgármestere, 2019-ben pedig megerősítették tisztségében. Édesapja 30 éven keresztül volt Iváncsa polgármestere.

Molnár Tibor úgy fogalmazott, hogy az elmúlt két évben a saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen az, amikor a térségnek nincs közvetlen képviselete a parlamentben. Megválasztása esetén nemcsak egy települést, hanem egy térséget képviselne.Szerinte nem szabadságharcosokra, hangzatos kijelentésekre, hanem egy olyan emberre van szüksége a környéknek a parlamentben, aki ismeri a térség problémáit, és hajlandó azokat képviselni.

A függetlenként induló Molnár Tibor azt mondta, hogy a kormánypártokkal folytatott tárgyalásait siker zárta, a Fidesz támogatja a térség fejlesztéseire vonatkozó elképzeléseit, ő pedig a kormánypártok család-, gazdaság- és migrációs politikáját. Az egyezséget olyan, kölcsönösen jó megállapodásnak nevezte, amelynek hasznát a választókerületben élők élvezhetik megválasztása esetén.Kérdésre válaszolva Molnár Tibor elmondta, hogy a térség településeinek polgármestereivel személyesen átbeszélték a szükséges fejlesztéseket, és támogatásukról biztosították őt, de Dunaújvárosba csak január 13-ára kapott időpontot. Azt mondta, hogy a várossal eddig jó kapcsolatai voltak, most az a kérdés, hogy az új polgármester a pártérdekeket, vagy a térség és Dunaújváros fejlődését tartja szem előtt.

A Fejér megyei 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani február 16-án, mert az itt tavalyelőtt áprilisban mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) októberben Dunaújváros polgármesterévé választották, és - mivel a két tisztség összeférhetetlen - a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.