Kecske tetemek hevertek sérült alpakák mellett Miskolcnál

Vágólapra másolva!
A kutyák több kecskét megöltek vagy megsebesítettek, valamint két terápiás alpakára is rátámadtak. Az egyik kutya gazdáját feljelentette a rendőrség. Elmondása szerint a kutya eltépi a láncát és kiszökik az udvaráról.
Vágólapra másolva!

A Miskolc-Diósgyőr Baráthegyi Majorságban december 22 és január 5-e között

háromszor támadták meg kutyák az állatokat, megöltek 22 kecskét, megsebesítettek két terápiás alpakát és 15 vemhes kecskét is.

A rendőrök január 6-án tudták meg, hogy az első támadás után befogott egyik kutyát a menhelyről kiadták a gazdájának. Hatáskör hiányában a miskolci rendőrség kutyával veszélyeztetés miatt feljelentette a 75 éves miskolci férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalnál.

Az eljárás iratait a rendőrség elküldte a Miskolc város jegyzőjének is, aki megállapíthatja, hogy a kutya gazdája hibázott-e.

A gazda állítása szerint a kutyája rendszeresen eltépi a lánca karabinerét, kimászik a kerítésen, elszökik majd visszamegy.

A rendőrség együttműködésre törekszik a majorságban működő alapítvánnyal, közösen bejárták a területet és megbeszélték, hol kell megerősíteni a kerítést, valamint járőrözni fognak a kóbor kutyák befogása érdekében.