Összeroppant Gesztesi Károly sírjánál Liptai Claudia

Vágólapra másolva!
Gesztesi Károlyt Budakalászon, a Csalogány utcai temetőben kísérték tegnap utolsó útjára családtagjai és barátai - írta a Blikk. A Pest megyei település temetőjébe busszal érkeztek a családtagok és a barátok, többüknek el sem árulták a szertartás pontos helyszínét. A rokonok csendben, a felhajtást kerülve szerettek volna búcsúzni. A tisztelők hétfőn a Vígszínházban emlékezhetnek rá.
Vágólapra másolva!

A gyászolók közt volt a színész egykori felesége, Liptai Claudia, aki jelenlegi férjével, Pataky Ádámmal és gyerekeikkel érkezett. Ott volt többek közt Bánfalvy Ágnes színművésznő, a Gesztesinek az utóbbi években munkát adó Bánfalvy Stúdió vezetője, Kapitány Iván rendező, L.L. Junior és Hajdú Péter is - írja a lap.

„Viszontlátásra az Úr napján" – állt Gesztesi Károly fejfáján. Ezzel a mondattal búcsúzott tőle a Hit Gyülekezetének alapítója, Németh Sándor is, aki Pajor Tamás lelkész mellett a búcsúbeszédet mondta a szertartáson.

Ott volt a szertartáson Gesztesi Károly idős édesanyja is, a fiai, Máté és Márkó, és Liptai Claudiával közös lányuk, Panka is. Elkélt Pataky Ádám támogatása, nagyon megviselték őket a búcsú pillanatai - mesélte a Blikknek az egyik meghívott, kiemelve, a temetés után beborították a koszorúk a sírt, de a hantra került egy plüss autó is, utalva a színész egyik népszerű szinkronszerepére, Matukára, a Verdák című animációs filmből, a fejfán pedig Gesztesi elmaradhatatlan napszemüvege emlékeztetett a művészre.

A Bors azt írja, hogy a színész sírja a házától mindössze néhány méterre van.

A Ripost szerint sok rajongója Gesztesi Károly házánál emlékezett meg róla, mécsesek, virágok tucatjait helyezték a ház elé, ami valóságos zarándokhellyé vált. A lap információi szerint elképzelhető, hogy a város hamarosan posztumusz díszpolgári címet ad a színművésznek, hogy méltó emléket állítson egykori népszerű lakosának, aki gyakran vett részt a település rendezvényein is.