Rendkívüli testületi ülést kezdeményezett a ferencvárosi parkolási káosz miatt Gyurákovics Andrea, a Ferencvárosi Polgári Frakció vezetője.

Január 2-án a Baranyi Krisztina polgármester által „megreformált" ferencvárosi parkolási rendszer összeomlott, a bevételkiesés napi 10 millió forintos kárt okoz a kerületnek. Gyurákovics Andrea, a Ferencvárosi Polgári Frakció vezetője a kárveszély elhárítása és a helyzet normalizálása érdekében rendkívüli testületi ülést kezdeményezett - írta a ferencjozsef.blog.hu.

Gyurákovics Andrea a képviselőtársainak küldött levelében azt írja, hogy tudomásuk szerint  a Baranyi Krisztina és „szakértői csapata" által felállított új parkolási rendszer mintegy 30 százaléka nem működik, Középső-Ferencvárosban közel száz parkolóóra bénult meg. Nem működnek a helyi lakosságot kiszolgáló kényelmi funkciók és a kerületen kívülről érkezők számára kötelező szolgáltatások sem.

Csúcsra jár a parkolási káosz FerencvárosbanForrás: Origo

A Ferencvárosi Polgári Frakció vezetője felhívja a figyelmet, hogy a parkolási rendszer normális működése a ferencvárosi lakosok érdekeit szolgálja, ezért a további kárveszély elhárítása, a parkolási rendszerért felelős személyek felelősségének megállapítása, valamint a helyzet normalizálása érdekében rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, bár az új parkolási rendszer nem működik a balliberális vezetésű Ferencvárosban, az önkormányzat mégis bírságolja az autósokat. Az új, még nem működő rendszert 50 millió forintból építették ki.  A Fidesz szerint az egész ügylet ráadásul jogszerűtlen volt.