Ez Vágó István reakciója, miután lebukott, hogy hazudott

Vágólapra másolva!
Mint tegnap megírtuk: a Blikk lebuktatta Vágó Istvánt, a BKV járműjavító felügyelő-bizottsági tagját. (Most arra ne térjünk ki, hogy milyen komikus, hogy a magát annak idején kvízprofesszornak hívató, bukott tévés ilyen módon kapott kereseti lehetőséget Karácsony Gergelytől, illetőleg egészen pontosan a Karácsonyt ugráltató Gyurcsány Ferenctől.) Kiderítette a Blikk ugyanis, hogy Vágó István hazudott, nem is járt abban a műhelyben, ahol állítása szerint szétszerelt és rozsdás metrókocsikat látott. Vágó hazugságát nem tudta kimagyarázni, ellenben egy teljesen más ügyben támadni próbál. Ismerős, régi trükk.
Vágólapra másolva!

A célpontja ki más is lehetne, mint Apáti Bence. Ugyanis Apáti Bence - az egykori nagyszerű balettművész, a Magyar Nemzet főmunkatársa és a Budapesti Operettszínház balettigazgatója - a jobboldal egyik legnépszerűbb közszereplője. Ráadásul

Apáti Bence (ahogy az Origo is) érthetően olykor foglalkozik a hol a keresztényekbe, hol a vallásos zsidókba belekötő, bukott televízióssal.

Hadd tegyük gyorsan hozzá: Vágó Istvánt jogosan minősítjük bukott televíziósnak, hiszen

annak idején nem tartott igényt rá az RTL (nem kapott már egyetlen műsort sem), később pedig a TV2 kifejezetten elzavarta.

Televíziós karrierjének legszánalmasabb epizódja egyébként az a vetélkedő volt, aminek kapcsán azt lódította a világnak, hogy minden választ fejből tud. Ennek megfelelően kvízprofesszornak hívatta magát. Nem véletlen, hogy a műsor külföldi változataiban, vagy más magyar, sikeres televíziósok (Fábry Sándor vagy Gundel Takács Gábor), akik később vezették ugyanezt a műsort, nem mondták azt, hogy minden kérdésre tudják fejből a választ.

Vágó István jogos minősítésével szemben gyalázatos, ahogy a "kvízprofesszor" Apáti Bencét mint balett-táncost sértegeti. Maga a téma, az apropó érdektelen, a Gyurcsány-párti politikus egy Szent István-szobrot szidott, és amikor ezt Apáti Bence egy szellemes írásában szóvá tette,

Vágó István utána megijedt, és félig-meddig visszavonta, magyarázgatta állításait.

A sértegetés viszont annál jellemzőbb.

"Nem az lenne-e a korrekt megszólalás - még egy balett-táncostól is - hogy igen, ez így valóban szerencsétlen megoldás?"

Azaz, eszerint egy balett-táncos vagy képtelen felfogni a valóságot, vagy a balett-táncosi lét és a korrektség kizárja egymást, Vágó István szerint.

Apáti Bence ügyetlen sértegetése mellett természetesen általában is sértegeti a balettművészeket.

Mivel egy hihetetlenül, páratlanul, irigylésre méltóan művelt "kvízprofesszorról" van szó, aki természetesen polihisztor is (lásd a mostani BKV-s feladatát és mutatott szakértelmét, vagy korábban villamosmérnöki diplomával nyelvművelői tevékenységét), feltehetően az a véleménye, hogy ab óvó nem korrekt egy balett-táncos, és meg kell erőltetni magát, hogy az legyen. Ezzel a mondattal nyilván azt is felmérte a "kvízprofesszor", hogy elég sok balett-táncost megsértett.

Persze, az is elképzelhető, hogy Vágó István - "kvízprofesszorként" természetesen mindegyikük életművét kívülről fújja - nem Fülöp Viktorra vagy Lakatos Gabriellára, nem is Kun Zsuzsára, esetleg még csak nem is Róna Viktorra (emlékükre) haragszik, hanem egyetlen baja van: hazudott, a Blikk lebuktatta és sokadszorra vált nevetségessé.

Íme a "kvízprofesszor" írása - azaz, így próbál menekülni:

Forrás: Facebook/Vágó István