Családi házak gyulladtak ki Óbudán: több robbanás is volt, egy nagyfeszültségű vezeték leszakadt

2020.01.12. 19:10

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, több egymás melletti épület égett. Egy ember megsérült.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az Origónak elmondta, hogy egy embert áramütés ért, őt a mentők látják el. A mentőszolgálat az Origónak küldött válaszában azt írta, hogy a helyszínre riasztott mentők egy könnyebb sérültet vittek kórházba. 

A helyettes szóvivő szerint a leszakadt vezetéket áramtalanítani kellett,  ami jelentősen nehezítette a tűzoltók munkáját, akik nagy erőkkel vonultak ki.

A tűzoltóknak este fél nyolcra sikerült megakadályozniuk, hogy továbbterjedjen a tűz, két épületet már eloltottak. A három családi házban kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. 

A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik - mondta Kolozsi Péter.

Hozzátette, hogy meg fogják vizsgálni, hogy valóban a leszakadt vezeték okozta-e a tüzet.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az Origo helyszínen lévő tudósítója úgy tudja, hogy az egyik ház konyhájából indulhatott a tűz. Tudósítónk szerint este 8 óra körülre a tűzoltók eloltották a lángokat. A környéken lakók robbanásokat hallottak.

Az égő házak közelében van az Észak-Budai Fűtőerőmű, korábban érkeztek arról is hírek, hogy ott történt robbanás, ezt azonban cáfolták. 

A Katasztrófavédelem honlapja korábban azt írta, hogy két ház teljes teteje gyulladt ki.