Sűrű köd telepszik az országra

2020.01.12. 06:05

Enyhe hőmérséklettel, de tartós köddel búcsúzik a hét - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap: Reggel sokfelé képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely napközben a Dunától keletre egész nap megmaradhat. A Dunántúlon legalább néhány órás napsütésben bízhatunk. Mérsékelt lesz a légmozgás, front sem lesz felettünk. +1 és +7 fok között alakul a hőmérséklet délután - nyugaton lesz az enyhébb idő.

Hétfő és kedd: Erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, vagy hószállingózás kialakulhat. -1 és +4 fok között változhat a hőmérséklet. Ismét jelentősen romlik a levegőminőség.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szerda és csütörtök: Folytatódik az eseménytelen párás idő. A reggeli ködfoltok azonban az ország déli felén már nagyobb eséllyel megszűnhetnek, és itt pár órás napsütés is lehet. Délen +5, +7, északon -1, +3 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Péntek és a hétvége: Nem várható lényeges változás: reggelente ködös időre van kilátás, míg napközben tartósan párás, rétegfelhős és derengő tájak váltakoznak.

Az utak veszélyeire figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt. Azt írják: "vasárnap a köddel borított tájakon lassan javulnak csak a látási viszonyok, több helyen akár egész nap is megmaradhat a köd. Köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon ónos szitálás előfordulhat".