A kormány semmilyen pénzt nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg

Budapest, panoráma
Budapest, 2012. július 20. Kilátás a Gellért-hegyről a Duna belvárosi szakaszára és a Széchenyi Lánchídra. A háttérben a Margit híd, a Margitsziget és Óbuda részlete. Jobbra az id. Antall József rakpart és az Országház részlete. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Egyelőre semmilyen döntés nem született a következő uniós ciklus költségvetéséről, ezért a kormány nem is tudott semmilyen forrást elvonni a fővárostól - így reagált az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra az álhírre, miszerint a következő években ne jutna fejlesztési pénz Budapestre, mert a kormány büntetni akarja Budapestet. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Orbán-kormány eddig is mindent megtett azért, hogy támogassa a fővárosi fejlesztéseket, a Kormányinfón pedig Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy a fővárossal kapcsolatban minden megállapodást betartanak.
Vágólapra másolva!

Budapest, ahogy eddig, a jövőben is a brüsszeli bürokraták által meghatározott keretek között, az általuk megszabott feltételek mentén juthat támogatásokhoz - derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből.

Brüsszel készül arra, hogy forrásokat vesz el Budapesttől és nem a kormány Forrás: Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Nem a kormány, Brüsszel akarja elvenni a fejlesztési pénzeket

A minisztérium mindezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a Népszava szerint Budapest a következő nyolc évben nem kap uniós fejlesztési pénzt.

A magyar álláspont szerint elfogadhatatlan, hogy a gazdagabb tagállamok a közép-európai országok rovására kapjanak többet a közös költségvetésből - közölte mindezt cáfolva a minisztérium.

Orbán Viktor: Mi mindent teljesítünk

Arról kérdeztük Orbán Viktor miniszterelnököt a múlt héten, az évnyitó Kormányinfón: mit szól ahhoz, hogy Karácsony Gergely korábbi ígéreteivel ellentétben stadionstop ugyan láthatóan nincs Budapesten, de kórházstop, Liget-stop, állatkertstop, új Duna-híd-stop van.

A korábbi főpolgármesterrel kötött minden megállapodás érvényes; jár a száz nap türelmi idő Karácsony Gergelynek és csapatának.

- válaszolta akkor a kormányfő.

Orbán Viktor: Mi teljesítjük a Budapesttel kötött megállapodást Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az atlétikai vébé rendezése is mutatja: a kormány támogatja Budapestet

A miniszterelnök szavai is világosan mutatták, hogy a kormánynak nincs szándékában semmilyen forrást elvonni Budapesttől.

Bizonyítja ezt az is, hogy az atlétikai világbajnokság esetében a kormány elfogadta a főváros kéréseit.

Így egy atlétikai centrum jön létre, amelyet a nagyközönség is igénybe vehet majd. A kormány által javasolt fejlesztéseknek köszönhetően az észak-csepeli barnaövezetből zöldövezet lehet. Teljesül továbbá az új fővárosi vezetés azon kérése is, hogy ötvenmilliárd forintnyi pluszforrást kapjanak a kerületek a járóbeteg-ellátásra. A fejlesztésnek köszönhetően egy diákváros is létrejön, amely egy 8-12 ezer férőhelyes kollégiumkomplexum lesz.