Tovább folytatja a balliberális propaganda a hazudozást az uniós pénzek elosztásával kapcsolatban. Hétfő reggel a Népszava írta meg azt az álhírt, hogy a következő években nem jutna fejlesztési pénz Budapestre, mert a kormány büntetni akarja Budapestet. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azonnal cáfolta a nevetséges hazugságot. Az Orbán-kormány ugyanis eddig is mindent megtett azért, hogy támogassa a fővárosi fejlesztéseket, ráadásul még nincs is új uniós költségvetés. Vagyis Budapesttől nem a kormány, hanem Brüsszel vehet el pénzt. Az egyértelmű cáfolat ellenére most Karácsony Gergely folytatta a hazudozást: azt állította Facebook-oldalán, hogy személyesen látta a repülőn Palkovics Lászlót, amint Brüsszelbe ment tárgyalni arról, hogyan vegyenek el pénzt Budapesttől. Csakhogy azon a napon Brüsszelben a hetes cikkelyről szóló tárgyalás volt, a miniszter oda ment.

Még csak néhány hónapja vezeti Budapestet Karácsony Gergely, de a főváros egyre nagyobb bajban van. A város üzemeltetése helyett a főpolgármester a pozíciók osztogatásával van elfoglalva, és minden ügyben a kormánytól követel pénzt. A legújabb hazugság az, hogy a kormány Brüsszelben olyan javaslatot nyújtott be, ami alapján Budapest a következő években nem kapna fejlesztési támogatásokat. Ezt az álhírt az ITM határozottan és egyértelműen cáfolta. 

A kormány semmiféle döntést nem hozott a következő uniós pénzügyi ciklus forrásainak felhasználásáról, leginkább azért, mert a 2021-2027-es közös költségvetésről még nincs megállapodás, az Európai Bizottság és a tagállamok álláspontjai távoliak - írta a minisztérium közleménye. Hozzátették: Budapest, ahogy eddig, a jövőben is a brüsszeli bürokraták által meghatározott keretek között, az általuk megszabott feltételek mentén juthat támogatásokhoz.

Miután a Népszava lebukott a hazugsággal, Karácsony Gergely próbált a segítségükre sietni. A főpolgármester Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy "az ominózus napon speciel én is Brüsszelben tárgyaltam, a repülőgépen ott ült előttem Palkovics László miniszter" - vagyis a miniszter ne merészeljen tagadni, hiszen ez egyértelmű bizonyíték, más miatt nem is utazhatott Brüsszelbe, csak emiatt.

Csakhogy az "ominózus napon", december 10-énBrüsszelben a Magyarország elleni hazug vádakra alapozott hetes cikkelyes eljárás zajlott, Palkovics László emiatt utazott Brüsszelbe.Ezt onnan is tudhatná Karácsony, hogy Palkovics László Varga Judit igazságügyi miniszterrel és Kovács Zoltán miniszterelnökségi államtitkárral közösen még sajtótájékoztatót is tartott Brüsszelben, ahogy arról az Origo is beszámolt,

Karácsony Gergelyt azonban láthatóan a tények továbbra sem érdeklik, csak a hazug balliberális propaganda. De ezúttal is lebukott.