Két éven át fosztottak ki egy idős balatoni férfit

Vágólapra másolva!
A vádirat szerint a Balaton-parton élő, akkor 93 éves férfi 2016-ban az interneten ismerkedett meg az egy akkor 18 éves lánnyal, aki ezt követően rendszeresen feljárt a lakásába. 2017 nyarán a férfi a fiatal lányon keresztül másik három, most 37, 30 és 27 éves nőt is megismert, akik ezután szintén rendszeresen látogatták a férfit, hol egyedül, hol többen egyszerre.
Vágólapra másolva!

A látogatások alkalmával a nők kihasználták a feléjük irányuló bizalmat, illetve azt, hogy az idős férfi kora miatt már nem volt olyan figyelmes, és

külön-külön vagy együtt sorozatosan pénzt, ezüst evőeszközkészletet, órákat, porcelántárgyakat, és mást loptak el a férfitól.

Egyikük, aki a közel 300 000 forint értékű ezüst evőeszközkészletet lopta el, a zálogházba vitte az értékes tárgyakat, majd később a férfitól kért pénzt annak visszaváltására.

A nő ezt követően még háromszor lopta el és adta zálogházba ugyanezt a készletet, majd váltatta vissza a sértettel, ezzel további félmillió forintos kárt okozva.

Az evőeszközöket végül a rendőrök a zálogházban foglalták le.

Egy másik nő a többiek által lopott tárgyak visszaszerzését ajánlotta fel a férfinak, akitől erre összesen 340 000 forintot kapott, a tárgyakat azonban nem szerezte vissza.

Összesen közel 10 milliót loptak el a férfitól. Hárman, akár börtönbe is kerülhetnek, míg negyedik társuk felfüggesztett büntetést kaphat.