Nem minden kamiont engednek át a Nógrád megyei határátkelőkön

Vágólapra másolva!
Korlátozzák a kamionforgalmat a Nógrád megyei határátkelőkön a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesületének hétfői tüntetése miatt. Kora délutánra jelentős dugó alakult ki, az M15-ös gyorsforgalmi úton végig állnak a teherautók.
Vágólapra másolva!

A szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete (UNAS) figyelemfelhívó közúti demonstrációja és blokádja miatt csak időszakosan engedik át a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a magyar-szlovák határszakaszon, Szlovákia irányába. Az érintett átkelőknél gyakorlatilag áll a forgalom.

Az M15-ös autóúton a teherautók a leállósávot foglalják el, így személyautóval is fokozott óvatossággal kell közlekedniük az arra haladóknak. A feltorlódott kamionok már

hatással vannak az M1-es autópálya forgalmára is.

A magyar-szlovák határátkelőkön tapasztalható blokád miatt a szokásosnál jóval nagyobb a teherforgalom

Hegyeshalom kilépő oldalán, ahol időnként egy-két kilométer

hosszan torlódnak a tehergépkocsik.

Figyelmeztet a rendőrség

A Szlovákia felé tartó, 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú kamionok vezetőit arra kéri a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy más megyéket válasszanak a határátlépésre.

Nágel Tamás megyei sajtóreferens elmondta: a szlovák hatóságok tájékoztatása szerint a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete demonstrációt tart a somoskőújfalui, a parassapusztai, valamint a balassagyarmati határátkelő közelében, ezért léptették életbe az intézkedést.