Szalay-Bobrovniczky Vince: Számos civil szervezet van, amelyik jelentős külföldi támogatást kap

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a civil szervezetek támogatásáról, de természetesen szóba kerültek a külföldről támogatott szervezetek is.
Vágólapra másolva!

A politikus korábban több országban is dolgozott nagykövetként, így ebben a minőségében felelt arra a kérdésre, hogy jelenleg milyen lehet diplomáciai képviselet vezetni Teheránban, ahol most a közel-keleti helyzet élesedik. Megjegyezte, nem lehet könnyű, de nem csak most, hanem bármikor más is, ez a poszt is kihívásosnak számít.

A helyettes államtitkár, mint a civil kapcsolatokért felelős szakember arról beszélt, hogy a magyar civil szektor működik, jól van, egyre jobban lesz, a források is növekednek. A Modern Városok Program, valamint a Magyar Falvak program keretében is elindul egy új civil program, ami azt is jelenti, hogy összességében jóval jelentősebb forrásokat tud az állam elkülöníteni a civilek részére. Ez utóbbi nem a Nemzeti Együttműködési Alapon (NEA) keresztül fog érkezni, hanem egy másik forrásból, amit Gyopáros Alpár államtitkár vezet.

Szalay-Bobrovniczky Vince megismételte egy korábbi nyilatkozatát, azaz azt emelte ki, hogy azért hirdette meg a NEA már tavaly októberben a civilek számára a pályázati alapját, hogy minél hamarabb tudjanak a nyertesekkel szerződni és utalni is számukra. Most zajlanak a döntések az öt kollégiumban, így a remények szerint az első negyedévben már a folyamatok be is fejeződnek.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.