Kivétel nélkül minden megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő reggel. Sőt, az előrejelzések szerint a következő napokban sem javul a helyzet: kedden és szerdán is marad a tejszerű köd az ország nagy részén.

A köd miatt egyre több a baleset a kisebb utakon. Többségében koccanásos balesetekhez, árokba csúszott autókhoz riasztják a tűzoltókat

Az Útinform friss jelentése szerint Vác térségében szállingózik a hó, Tatabánya és Sarkad közeléből pedig páralecsapódást jelentettek. A gyorsforgalmi utak nem csúsznak, viszont az alsóbbrendű, kisebb mellékutak néhol deresek lehetnek. 

Fotó: Szabó Gábor - Origo

 

A látási viszonyok országszerte rosszak,  szinte mindenütt ködfoltok nehezítik az előrejutást. Zala, Somogy és Baranya megye déli részén, Szántód és Kápolnásnyék térségében, Heves megyében, valamint az M43-as autópálya makói szakaszán a látótávolság 100 méter alá is csökkenhet, máshol a belátható út hossza pedig 100 és 300 méter közötti.

Mint azt az Origo is megírta a heti előrejelzésben, szinte az egész országban rossz látási viszonyokra kell számítani, a köd tartósan megmarad.