Több nagy tűz volt Budapesten az elmúlt időszakban

Vágólapra másolva!
A múlt hétvégén óriási tűz volt Óbudán, több családi ház is szinte teljesen leégett. 17 autóval több mint 60 tűzoltó érkezett a helyszínre. A nagy hőtől a házak feletti nagyfeszültségű vezeték leszakadt. Egy embert áramütés miatt vittek kórházba. Az elmúlt két évben több ehhez hasonló hatalmas tűz pusztított Budapesten, égtek raktárak, társasházak, de egy kollégium is leégett. Fridmann Róbert ügyvéd az Origónak elmondta, hogy milyen büntetés jár szándékos gyújtogatásért, és milyen a gondatlanságból okozott tűzesetért, mert, hogy előbbire is volt példa.  
Vágólapra másolva!

Hamu hullt az égből

Egy ötszintes, faszerkezetű raktár gyulladt ki 2018 márciusában a Dandár utca és Soroksári út sarkánál. A füstöt kilométerekről látni és érezni lehetett. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki, a szomszédos épületeket áramtalanították, így a Magyar Államkincstár épületét és a Zwack múzeumot is.

A környéken parkoló autók szürkék lettek a rájuk hulló hamutól, az út is tele volt pelyhével.

Forrás: Origo

Egy, a környéken élő nő akkor az Origónak elmondta, hogy amikor reggel kinézett az ablakon, azt látta, hogy hamu hull az égből. Egy férfi épp a 24-es villamos közeli megállójában állt, amikor lángolt az épület.

– mondta akkor a férfi.

Forrás: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

A tűzoltók több daruról oltották az épületet, a daru végén dolgozó tűzoltókat gyakran alig lehetett látni a füsttől. Még délelőtt sikerült eloltaniuk a tüzet, de ezek után még órákig a helyszínen voltak, és locsolták az épületet. Attól tartottak, hogy újra felcsapnak a lángok.

A későbbi statikai vizsgálat szerint az épület életveszélyessé vált, a belső szintek és a faszerkezetek leszakadtak.

A tűzben nem sérült meg senki.