A Fidesz kitart a külföldről finanszírozott Soros-szervezetek átláthatóságát célzó törvény mellett

2020.01.14. 16:53

Az Európai Bíróság főtanácsnoki véleménye ellenére a kormánypártok kitartanak a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény mellett, mert az Magyarország biztonságát szolgálja, és a külföldről pénzelt bevándorláspárti Soros-szervezetek átláthatóságát növeli - írja közleményében a Fidesz-KDNP.

A törvény célja az, hogy a magyar emberek számára is átláthatóvá tegye, hogy mely civil szervezetek kapnak jelentős támogatást külföldről. A törvényt már elfogadása után nem véletlenül támadta meg több bevándorláspárti Soros-szervezet, és jelentette be, hogy nem hajtja végre a törvényt, és nem teljesíti adatszolgáltatási kötelességét a pénzügyi működéséről - írja a közlemény.

A törvényt 2017-ben fogadta el az Országgyűlés kormánypárti javaslatra és a kormány is támogatta, az ellenzék nem szavazta meg.  A törvény bevezetését a magyar emberek is támogatták,  az akkor lezajlott nemzeti konzultáción a válaszadók 99 százaléka támogatta bevezetését. A kormánypártok a magyar emberek akaratát érvényesítik, és kiállnak amellett, hogy a törvényre továbbra is szükség van, mert

a Soros-hálózat milliárdokat mozgat azért, hogy keresztülvigye egész Európán a Soros-tervet, és bevándorlóországgá tegye Magyarországot is.

A Soros-hálózat tevékenysége komoly nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, mert nemcsak a bevándorláspolitikát akarják befolyásolni, hanem a magyar választásokat is. A bevándorláspárti Soros-szervezetek azonnal megtámadták a törvényt és a Momentum is aláírást gyűjtött ellene. A törvényt más civil szervezetek betartják és bejelentik, ha külföldi támogatást kapnak. A törvény miatt az előző brüsszeli bizottság indított pert Magyarország ellen.