Fidesz: Vége a segélyalapú Magyarország korszakának

Vágólapra másolva!
2010 óta vége a segélyalapú Magyarország korszakának, a gazdaság pedig egy olyan fejlődési pályára állt, amire az elmúlt ötven évben nem volt példa - jelentette ki az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke. Bánki Erik azt mondta: 2010 óta a segélyalapú Magyarország korszakának vége, a gazdaság pedig egy olyan fejlődési pályára állt, amire az elmúlt ötven évben nem volt példa, és ez esélyt ad arra, hogy az ország valóban felzárkózzon a nyugat-európai gazdasági fejlettséghez és bérszínvonalhoz.
Vágólapra másolva!

Ehhez arra van szükség, hogy a magyar gazdasági növekedés évente legalább két százalékkal meghaladja az európai uniós átlagot - közölte Bánki Erik. A képviselő azt is mondta, hogy

a balliberális kormányok idején "segélyekre kárhoztatták a magyar polgárokat", "százezrek tengődtek segélyen", munkahelyteremtés helyett munkahelyeket szüntettek meg, aki pedig dolgozott, azt agyonadóztatták, a magyar családokat, munkavállalókat elszegényítették.

Ezzel szemben 2010-hez képest

ma mintegy 800 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon, a bérek folyamatosan emelkednek - a nettó átlagkeresetek 82 hónapja nőnek -, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér 2010 óta több mint duplájára nőtt

- sorolta. A fideszes politikus kiemelte, hogy tavaly január és október között 10,9 százalékkal nőttek az átlagbérek. Megjegyezte, hogy a családpolitikai intézkedéseknek köszönhetően a legmagasabb arányban a többgyerekes családok bére nőtt.