A 20 éves Máthé Krisztofer volt az a fiú, aki 2017-ben, a várpalotai napokon kizuhant egy széteső hintából, a feje pedig a járdaszegélynek csapódott. A fiú életéről már az orvosok is kezdtek lemondani, végül mégis felépült. Anyja most mindent újra tanít Krisztofernek, aki egy lány miatt is szeretne minél hamarabb rendbe jönni – írja a Blikk.

A baleset után Krisztofer válságos állapotban, kómában feküdt a győri kórházban, csak a gépek tartották életben. Az orvosok már felkészítették anyját a legrosszabbra. Később viszont javulni kezdett az állapota, felébredt a kómából, javult a légzése és a keringése is.

"Nagy harcos az én kisfiam, egy pillanatra sem mondtam le arról, hogy meggyógyul. Most épp újra átélem Krisztofer gyerekkorát, újra tanítom élni a kisfiamat. Másodszor is megtanítottam önállóan enni, járni, írni, olvasni. És persze beszélni: hetente kétszer Veszprémbe utazunk logopédushoz, a szép kiejtést gyakoroljuk.  A kisfiam azért is iparkodik, mert nagyon tetszik neki egy lány, szeretne neki udvarolni, bókolni" – mondta a Blikknek hajmáskéri otthonukban Krisztofer anyja.

Forrás: Facebbok

Krisztofer még nem képes folyékonyan beszélni. Sokat segít az anyjának, mosogat, tereget, reggel pedig kávét főz a szüleinek. A barátaira nem emlékszik, a baleset előtti élete teljesen törlődött a memóriájából.  A napokban véletlenül összefutott a legjobb barátjával. Jót beszélgettek, de nem ismerte fel. 

"Kilencen lakunk ebben a városszéli, alig negyven négyzetméteres albérletben. Van, hogy este mind felkucorodunk az egyik ágyra, onnan nézzük a tévét. De nem kesergek a nehéz sorsunk miatt, hiszen visszakaptuk Krisztofert. Az ő derűs mosolya, öröme mindennél fontosabb nekünk. Tudom, hogy egy nap majd teljesen felépül, és újra olyan lesz, mint régen!  – tette hozzá az asszony.

Az ügy tárgyalása 1 hónap múlva kezdődik. A család eddig hiába várta a hinta üzemeltetőjének bocsánatkérését.