Töretlen népszerűseggel hódít a fiatalok körében a Tik Tok nevű alkalmazás. Most kiderült, hogy komoly veszéllyel fenyegeti a gyerekeket – írja a Blikk.

A Tik Tok nagyon népszerű, már megdöntötte a Facebook és az Instagram letöltéseit is, a 10 és 25 év közötti korosztály legnépszerűbb platformja lett. Jelenleg több mint 1 milliárd felhasználója van – írja a Blikk.

Amerikában a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság figyelmeztette először a felhasználókat, hogy 2019-ben az alkalmazás adatokat gyűjtött tőlük, ezért a vállalat később 5,7 millió dollár bírságot fizetett ki.

Ormós Zoltán internetjogász az ATV műsorában elmondta, hogy a biztonsági rés lehetővé tette, hogy az SMS-ben kapott linkre kattintás után át lehetett állítani több dolgot is a megtámadott profilban. Nyilvánossá lehetett tenni privát tartalmakat, és még a levelezésbe is belenyúlhattak.

Az alkalmazáson belüli adathalászat leginkább a 13 év körüli gyerekek számára veszélyes. Elvileg a legújabb frissítéssel kiadták a javítást.

A Tik Tokon a pedofilok is megjelentek, arra kérik az iskolás gyerekeket, hogy vetkőzzenek le.A National Society for the Prevention of Cruelty to Children brit gyermekvédelmi szervezet egyik felméréséből kiderült, hogy már minden huszadik fiatal kapott hasonló kérést.