Pedofilok vadásznak a Tik Tokon

Vágólapra másolva!
Töretlen népszerűseggel hódít a fiatalok körében a Tik Tok nevű alkalmazás. Most kiderült, hogy komoly veszéllyel fenyegeti a gyerekeket – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Tik Tok nagyon népszerű, már megdöntötte a Facebook és az Instagram letöltéseit is, a 10 és 25 év közötti korosztály legnépszerűbb platformja lett. Jelenleg több mint 1 milliárd felhasználója van – írja a Blikk.

Amerikában a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság figyelmeztette először a felhasználókat, hogy 2019-ben az alkalmazás adatokat gyűjtött tőlük, ezért a vállalat később 5,7 millió dollár bírságot fizetett ki.

Ormós Zoltán internetjogász az ATV műsorában elmondta, hogy a biztonsági rés lehetővé tette, hogy az SMS-ben kapott linkre kattintás után át lehetett állítani több dolgot is a megtámadott profilban.

Nyilvánossá lehetett tenni privát tartalmakat, és még a levelezésbe is belenyúlhattak.

Az alkalmazáson belüli adathalászat leginkább a 13 év körüli gyerekek számára veszélyes. Elvileg a legújabb frissítéssel kiadták a javítást.

A Tik Tokon a pedofilok is megjelentek, arra kérik az iskolás gyerekeket, hogy vetkőzzenek le.

A National Society for the Prevention of Cruelty to Children brit gyermekvédelmi szervezet egyik felméréséből kiderült, hogy már minden huszadik fiatal kapott hasonló kérést.