A 41 éves R. Szilvesztert azzal vádolják, hogy megkötözte és megfojtotta Kardosné Gyurik Krisztinát Soroksáron 2013-ban. A férfi tárgyalása ma folytatódott volna, de váratlanul elhalasztották – írja a Bors.

A következő tárgyalást mára írták ki, de elmaradt.

A Borsnak a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya elmondta, hogy az ügyben eljáró bíró tartós távolléte miatt bíróváltás történt. Új határnapot pedig még nem tűztek ki.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy korábban megírtuk, 2013. szeptember 25-én délután Kardosné Gyurik Krisztina kocogni ment soroksári lakásából. Mivel nem ért haza a megbeszélt időre, családja aggódni kezdett, és értesítette a rendőröket, akik azonnal elkezdték keresni. Nem sokkal később találták meg a holttestét. Mint kiderült: gyilkosa megkötözte, majd megfojtotta. Öt éven át hiába keresték az elkövetőt, tavaly szeptemberben egy DNS-vizsgálat mutatta ki, hogy a helyszínen talált maradványokon talált minta azonos a 41 éves R. Szilveszterével, aki ekkor is épp börtönben ült, csak épp nem gyilkosság, hanem betörések miatt. A férfi a kihallgatáson tagadta a nő megölését, annyit válaszolt, hogy ott volt a helyszínen aznap, de nem ő tette. A férfi akár 30 évre is börtönbe kerülhet.