A 6-os villamoson, fényes nappal, az utasok között szívta fel a drogot - videó

Villamoson kábítószerező férfi, GIF
Vágólapra másolva!
Fényes nappal, az egyik széken ülve szívott fel kábítószert az egyik utas a 6-os villamoson. Mindezt több tucat ember nézte végig.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő videó került az Origo birtokába.

A felvételen jól látszik, ahogy egy férfi egy gyújtóval felmelegíti a kábítószert, azután felszívja azt.

Mindez fényes nappal, a csúcsforgalomban történt,

amikor rengetegen vannak a villamoson.

Azt, hogy ez nem egyedi eset, jól mutatja, hogy szinte senki nem lepődik meg rajta. Több utas egész egyszerűen a telefonját nyomkodja, igaz a férfi mellett ülő fiatal lány az egészet végignézi. A kábítószerező férfit ez azonban cseppet sem zavarja.

Az önkormányzati választások óta, a balliberális főpolgármester, Karácsony Gergely láthatóan nem tud mit kezdeni a hasonló esetekkel. A közterület-felügyelet emberei tehetetlenek, nagy valószínűséggel nincsenek is elegen. Ahogy a BKV ellenőrei is látványosan eltűntek a járatokról. Pedig nyílván ők is sokat tehetnének, például azzal, hogy értesítik a hatóságokat.

Megkeresésünkre a BKK azt írta: a BKK nem rendelkezik hatósági jogkörrel, a bűnmegelőzés és a bűnüldözés a rendőrség feladata. A BKK a rendőrség közbiztonsági feladatainak ellátásához minden segítséget megad és a hatóságokkal minden lehetséges módon együttműködik.