Kedd délután halálra vertek egy nőt a XIII. kerületi Népfürdő utcában. Késő estig tartott a helyszínelés. A civil ruhás nyomozók még ma is a környéken voltak, próbáltak nyomokat és szemtanúkat keresni. 

A Duna Tower mellett, az Árpád híd egyik lehajtója alatt gyilkoltak meg egy nőt tegnap délután. Az átjáró egyik oldalán egy csendes, kihalt park van, a másikon az irodaházhoz tartozó parkoló.

Ahol a gyilkosság történt, még ma is jól láthatóak a vérnyomok a földön.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Népfürdő utca másik oldalán, szinte teljesen szemben az átjáróval van egy konditerem. Az ott dolgozó egyik nő az Origónak elmondta, hogy legalább négy rendőrautó és mentők jöttek az átjáróhoz tegnap 5-6 óra magasságában, és civil autókat is látott, amikből szintén nyomozók szállhattak ki.

"Ide is bejöttek a rendőrök, érdeklődtek, hogy láttam-e valamit, de innen nem lehet ellátni teljesen odáig. A kamerákról is kérdeztek" – mondja a nő, majd hozzáteszi, hogy a benti kamera csak az ajtót veszi. A kinti kamerák a cég tulajdonát képezik, a rendőrök azokkal kapcsolatban a vezetőséggel beszélhettek hátul. Elmondása szerint nem tudja, hogy elvitték-e a felvételeket, mert oda már nem ment utánuk.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Este 9-kor mentem el innen, akkor még itt álltak a rendőrautók– teszi még hozzá, vagyis a rendőrök feltehetően késő estig ott voltak.

Amikor az átjáróban nézelődtünk, épp odaért egy újabb nyomozócsoport. Átnézték a helyszínt, majd a környéken fényképet mutogattak az üzletekben és az utcán véletlenszerűen kiválasztott embereknek. Egy férfi a biciklijét tolta a Népfürdő utcában, amikor a nyomozók megállították. Elmondása szerint egy nőről mutattak neki képet, akinek vállig érő sötét haja volt, amibe gyűrűk voltak téve.

Első ránézésre ismerős volt, mintha láttam volna már a környéken" – mondja a férfi. Ez a nő minden bizonnyal az áldozat lehet.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik kávézóba is bementek a nyomozók, ahol a pultosokat kérdezgették, valamint nekik is mutattak egy fényképet.

"Egy nőről kérdeztek, akiről képet is mutattak.

Csak a feje látszott a képen, kerek arca van, kis orra, barna szeme és sötét, vállig érő rasztás, vagy nagyon elhanyagolt haja"

– árulta el az Origónak az egyik ott dolgozó. Ők tegnap csak pár rendőrautót láttak a környéken, csak ma reggel tudták meg, hogy mi történt.

A rendőrség továbbra is keresi a gyilkost, aki feltételezhetően egy nő.

A meggyilkolt nő 33 éves volt.