Fidesz: A gyöngyöspatai romák ügye is a Soros-hálózat politikai-pénzügyi manipulációjáról szól

Nacsa Lőrinc, KDNP-s képviselő
Budapest, 2019. július 8. Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A gyöngyöspatai romák mögött is a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll - mondta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Szavai szerint a helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet uszította, és ez - az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány - indította el a pert a magyar állam ellen is.

- mondta Böröcz László, aki szerint az ügy valójában a Soros-hálózat újabb politikai és pénzügyi manipulációjáról szól, "hiszen a pénzért és a hatalomért még arra is képesek, hogy egy település életét teljesen felborítsák és iszonyatos feszültségeket keltsenek".

Az ügy pikantériájának nevezte, hogy a gyöngyöspatai gyerekek elkülönítése 2004-ben, a Gyurcsány-kormányzat alatt kezdődött, és "zavartalanul folytatódott a teljes szocialista-liberális kormányzás idején". A szegregációt az iskolában a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szüntették meg - jegyezte meg.

A fideszes képviselő szerint

a Soros-hálózat valódi célja a hatalomszerzés, és hogy a saját bábjait ültesse Magyarország élére. Ezért is "sorra gyártják az ügyeket Magyarország ellen", és ezekre hivatkozva európai uniós és nemzetközi fórumokon azt mondják, Magyarország nem jogállam

- tette hozzá.

Ez az egész a pénzről is szól, és egy újabb pénzzsaroló akciót jelent. A Soros-szervezetek futószalagon indítják a pereket a magyar állam ellen, milliárdokat perelnek ki és tesznek zsebre - fogalmazott Böröcz László.

Az MTI-nek azt is mondta, hogy a Soros-szervezetek "tönkreteszik Gyöngyöspatát, mert csődbe megy, így azokon is bosszút állnak, akik minden nap megdolgoznak a megélhetésükért".

Szerda reggeli cikkünkben írtunk arról, hogy a Soros-hálózat pénzeli a gyöngyöspatai romákat védő szervezetet. Kiderítettük, hogy az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) weboldalán a támogatóit felsoroló lista első két helyén a Magyar Soros Alapítvány és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet - Open Society Institute áll.