Szijjártó Péter: Ezer új munkahelyet hoznak létre az indiai cégek Magyarországon

SZIJJÁRTÓ Péter
Mumbai, 2020. január 15. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és a Tata vezérigazgatója, K. R. S. Dzsamval tárgyal Mumbaiban 2020. január 15-én. MTI/Borsos Mátyás
Vágólapra másolva!
A kormány a következő két hónapban ezer olyan új, magyarországi munkahely létrehozását jelenti be, amelyeket a legmodernebb technológiát alkalmazó indiai cégek hoznak létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Indiában.
Vágólapra másolva!

India gazdasága a világon a hetedik legnagyobb, a nemzeti teljesítménynek a 16 százalékát Mumbaiban és környékén állítják elő. Ebből a szempontból is különös jelentősége van annak, hogy a Mumbaiban, vagy a környékén működő indiai vállalatok - amelyek egyébként saját szektorukban a világ legnagyobbjai közé tartoznak - sorra hozzák beruházásaikat Magyarországra - mondta Szijjártó Péter.

- tette hozzá, megjegyezve: körülbelül 40 jelentős indiai vállalat működik ma Magyarországon, amelyek valamivel több mint 10 ezer embernek adnak munkát.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és a Tata vezérigazgatója, K. R. S. Dzsamval tárgyal Mumbaiban 2020. január 15-én Forrás: MTI/Borsos Mátyás

Szijjártó azt is mondta, hogy

A munkahelyeket földrajzilag is jól elosztva hozzák létre Magyarországon, alapvetően a legmodernebb technológiával az autóiparban, a szolgáltatóközponti tevékenységben és a megújuló energiaforrások hasznosításában. A szóban forgó cégeknél tett látogatás mellett a külgazdasági és külügyminiszter Mumbaiban találkozott Bhagat Szingh Kosjarival, Mahárastra állam kormányzójával.