Harci kutyák támadtak egy asszonyra Püspökladányban

2020.01.16. 19:37

A püspökladányi asszonyt mentőhelikopterrel vitték kórházba, miután rátámadt a lánya egyik harci kutyája. A helyi postás mentette meg az életét – írja a Bors.

Irénke néni a lányával él egy házban, és annak két kutyájával. A gyereke épp nem volt otthon, amikor az asszony vizet akart adni a kutyáknak. Ekkor az egyik láncra kötött állat megvadult, a földre teperte és marcangolni kezdte. A helyi postás, épp az utcában járt, amikor furcsa hangokat hallott.

"Érdekes módon a néni hihetetlen fegyelemmel viselte a vele történteket. Életemben nem láttam még ilyen szörnyűséget! Az udvar csupa vér volt. Elképzelni sem akarom, mekkora fájdalmai lehettek Irénke néninek, de ő csak csendesen rászólt a kutyára: engedd el!" – mondta a nő a Borsnak, aki ugyan nem mert bemenni a kerítésen, de a kiérkező rendőrök igen.

Először úgy volt, hogy a kutyát lelövik, de túl közel volt a nénihez, ezért nem kockáztattak. Fogtak inkább egy szerszámnyelet, és leütötték a megvadult ebet – tette hozzá a postás.

A nőt egy mentőhelikopter vitte kórházba. Többször megműtötték, de az egyik lábát combközépig amputálták, és valószínűleg az egyik karjára is ez a sors vár.

A helyiek a lapnak elmondták, hogy nem örültek annak, hogy két harci kutya költözött a közelükbe, és most beigazolódtak a félelmeik.