Szentkirályi Alexandra: Béremelés és intézményfejlesztés az egészségügyben

Vágólapra másolva!
Januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és a túlmunkáért kapott díj – jelentette be Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán. A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy a kormány terveiben szerepel a nővérszállók építése, illetve a meglévők felújítása, valamint az egészségügyi intézmények épületeinek további fejlesztését ígérik.
Vágólapra másolva!

Bár az egészségügyben dolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak, a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, amit tovább folytatunk – mondta Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy

januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, az ügyeleti és a túlmunkáért kapott díjak is.

Az átfogó ápolói béremelési program 2016-ban kezdődött, és a folyamatos emeléseknek köszönhetően 2022 januárjáig

egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a béremelés előtti fizetésének.

Nővérszállók is épülnek

A szóvivő azt is elmondta, hogy a kormány a lakhatási körülményeken is javít, közel

60 milliárd forintból épülnek, vagy újulnak meg nővérszállók.

A kormány az elmúlt években országszerte több száz milliárd forintot költött az egészségügyi intézmények épületeinek fejlesztésére és orvosi eszköz beszerzésre.

Jelenleg kidolgozás alatt van az az intézkedéscsomag, aminek révén lehetőleg helyi vállalkozók bevonásával megújítunk minden kórházi várót, kórtermet mosdót és kapcsolódó szociális helyiséget, amelyekben az elmúlt három évbe nem történt ilyen fejlesztés. A kormány egészségpolitikájának középpontjába a betegek minél szakszerűbb ellátása és az egészségügyi dolgozók megbecsülése áll –tette hozzá Szentkirályi Alexandra.