Sűrű ködre, balesetveszélyes utakra figyelmeztetnek

2020.01.17. 04:13

Nem áll be lényeges változás az időjárásban: továbbra is folytatódik a ködös, zúzmarás idő. Hétfőn elkezd felszakadozni a felhőtakaró, előtte azonban még többfelé havazásra, hószállingózásra kell készülni - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Péntek: Borult, párás idő lesz foltokban sűrű ködfoltokkal. Ónos szitálás, zúzmara, hószállingózás bárhol előfordul. Front nem lesz felettünk. Síkos útszakaszokra készülhetünk. Reggel -3, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombat: Erősen felhős, párás idő várható, csak néhol bukkan elő a nap. Továbbra is előfordulhat kisebb vegyes csapadék. 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap: Borult időnk lesz sokfelé párával, ködfoltokkal. A Dunántúlon, illetve a Duna vonalában is előfordulhat kisebb havazás, havas eső, hószállingózás. Az északnyugati szél mérsékelt marad. Délután -1, +5 fok valószínű.

Köd a somoskői vár körül Salgótarján közeléből fotózvaForrás: MTI/Komka Péter

Hétfő: Délutánig borult, párás marad az idő, majd délutántól észak felől szakadozni kezd a felhőtakaró. Néhol előfordul hószállingózás, hózápor. +3, +4°C lesz délután.

Kedd: Változóan felhős időre van kilátás, hosszú idő után ismét kisüthet a nap néhány órára. Csapadék nem lesz. Reggel -2, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az egész országban marad a köd

Kivétel nélkül minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat tartós, sűrű köd veszélye miatt. A rossz látási viszonyokat csak tetézheti, hogy a zúzmarás köd és a hószállingózás miatt csúszósak lesznek az utak.