Migráns szúrt meg egy magyar férfit Németországban

2020.01.17. 08:16

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.

A német sajtó szerint egy "arab vagy afrikai" származású férfi dulakodás közben megszúrt egy magyar fiatalembert - írta az államtitkár, és egy német hírportálra hivatkozott, amely szerint az eset január 4-én történt.

Mint Menczer Tamás fogalmaz, kinti kollégáink a cikkből értesültek a történtekről, természetesen felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, a magyar férfit megoperálták.A bejegyzéshez mellékelte a PZ-news.de hírportál jelentését, amely szerint a tettes először a magyar férfit szúrta meg, majd menekülés közben egy török embert is megsebesített. A magyar férfi állapota stabil.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkáraForrás: Marton_KOVACS/All_rights_are_reserved/Marton_Kovacs

Az ügyészséghez fordultunk, tájékoztatást kértünk a nyomozás állásáról.Az államtitkár az M1 reggeli műsorában elmondta: ha a magyar áldozatnak segítségre van szüksége, a stuttgarti főkonzulátus és a külügyminisztérium is rendelkezésre áll.