Újabb betartatlan ígéret került elő a balliberális vezetés alá kerülő Józsefvárosban. Egy bennfentes blog információja szerint a Pikó András vezette kerület hivatalában több száz lakossági levél halmozódott fel, amelyek még mindig megválaszolásra, a bennük lévő problémák pedig ezáltal megoldásra várnak. Úgy tűnik, hogy a lakosságbarát hivatal ígérete csak kampányfogás volt, és a nép ügyes-bajos dolgainak megoldása már nem annyira az erőssége Pikónak, mint annak ígérgetése. Ahogy arról beszámoltunk, a momentumos polgármester botrányt botrányra halmozott a megválasztása óta.

A momentumos színekben indult polgármester még szeptemberben úgy nyilatkozott egy Mátyás téri rendezvényen, hogy: „Az az önkormányzat, ami nem mindenkié, az senkié, csak a hatalmat gyakorlóké. Az ilyen önkormányzat nem titeket szolgál, hanem azokat, akik ott ülnek bent."

Ehhez képest a nullker blog most arról számolt be a képviselők és helyi lakosok jelzései alapján, hogy számos lakossági kérdést, felvetést, problémát tartalmazó levél halmozódhatott fel a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban, amelyek megválaszolatlanul állnak a polgármester és a kerületi vezetés íróasztalán.

Ennyit a lakosságbarát önkormányzatról.

Pikó András, Józsefváros momentumos polgármestere.Forrás: Facebook/Pikó András

Első intézkedésével megemelte a saját fizetését

Pikó eddig is botrányt botrányra halmozott a megválasztása óta eltelt néhány hónapban. Ahogy arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk - ahogy más baloldali kézre került kerületben is - az első és legfontosabb feladatának Pikó a saját fizetésének megemelését tartotta polgármesterként. 

Így kap havi 997 200 forintot, emellett 150 ezer forint költségtérítést. A három alpolgármester pedig fejenként 797 800 forint illetményt, és plusz 120 ezer forint költségtérítést vihet haza az új baloldali képviselő-testület döntése értelmében.

Karácsonyhoz hasonlóan ő is lebukott a szolgálati autókázással

De az is rendkívül kellemetlen lehetett neki, hogy miután a kampányban minden egyes baloldali propagandalapnak elmondta, hogy ő kizárólag BKV-val és biciklivel fog járni dolgozni, csúnyán lebukott, ahogy éppen beül a szolgálati autójába, és elhajt a sofőrjével. 

Pikó AndrásForrás: YouTube

A szociális és egészségügyi dolgozók 13. havi juttatásának elvételéről beszélt

A volt klubrádiósból lett polgármester, miután a saját fizetését megemelte, a kerület szociális és egészségügyi dolgozóinak 13. havi fizetésének elvételéről beszélt.

A kerületben évek óta az a szokás, hogy 13. havi fizetést kapnak az önkormányzati dolgozók, óvónők, bölcsődei dolgozók, védőnők, körülbelül kilencszáz ember. Próbálunk takarékosan működni, egy csomó mindenre nem költeni, amire korábban futotta. Nyilvánvaló, sokkal népszerűbb polgármester lennék, ha azt mondanám, ahogy tavaly, úgy idén is lesz 13. havi fizetés az önkormányzat bölcsődéiben, óvodáiban vagy a rendelőintézetében.

- mondta tavaly a hvg-nek.