Rétvári Bence: A Soros György által támogatott alapítvány akciója a pénzszerzésről és a konfliktus kiélezéséről szól

2020.01.17. 21:30

Az akkori baloldali-liberális kabinet alatt, 2004-ben kezdődött gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence részben a pert kezdeményező alapítványra, részben az ellenzéki reakciókra utalva a műsorban azt mondta, hogy "2004-től 2010-ig nem jutott eszükbe ilyen nagy sajtónyilvánossággal és vehemenciával beszállni ebbe a helyzetbe".

"Amikor egy jobboldali, Fidesz-KDNP-, nemzeti kormány van, akkor ezeket az ügyeket felveszik, és olyan látszatot keltenek, mintha ez a mi kormányzásunk idején alakult volna ki – fogalmazott az államtitkár, majd rámutatott: a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg. Azokat próbálják megbélyegezni, akik a korábbi állapotokat normálissá változtatták - hangoztatta Rétvári Bence.

Rasszista színben akarják feltüntetni Magyarországot

A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is: emberek igazságérzetét és az érintettek sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt a kárpótlást nem készpénzben, hanem más formában, oktatásként, képzésként kapják meg. 

A gyerekek érdekét az szolgálja, ha nyelvi, informatikai képzésben, szakképzésben részesülnek,  ha segítséget kapnak beilleszkedési nehézségeik leküzdéséhez és a trauma feldolgozásához - sorolta.

Vélekedése szerint a Soros György által támogatott alapítvány - amely a felpereseket képviselte - akciója a pénzszerzésről és a konfliktus kiélezéséről szól. Hozzátette: Soros-szervezetek olyan ügyet akarnak kreálni, amelyre a nemzetközi sajtó figyelmét felhívják, és Magyarországot rasszista színben tüntetik fel.

"Ezt már előre elutasítjuk" – szögezte le Rétvári Bence.