A Fidesz-KDNP választ vár arra, hogy Karácsony és a baloldal ügyvédje, Magyar György hány tízmillió forintot keresett a börtönbizniszen - mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az MTI tudósítása szerint a politikus arról is beszélt, hogy Magyar György nagyon titkolózik, amióta kiderült,  "ő is egyike azon ügyvédeknek, akik nyakig benne vannak a börtönbizniszben." Meglátása szerint az évek során a balliberális körök és a Soros-szervezetek ügyvédei már tízmilliárd forintot pereltek ki az államtól az "állítólagos sanyarú börtönkörülményekre hivatkozva". Nacsa aláhúzta, a "balliberálisok kedvenc ügyvédje, Magyar György is futószalagon szállítja az ilyen és ehhez hasonló pereket".  Most nagyon elhallgatott az ügyvéd úr, pedig sokakat érdekelne pár információ  - szúrt oda a balliberális jogásznak a kormánypárti politikus, aki több kérdést intézett Magyarhoz. "Mennyit tett zsebre a "börtönbizniszen", "hány tízmilliót keresett már, "mekkora sikerdíjat szed le a kártérítésekből", "hivatalosan, esetleg zsebbe?" - sorolta őket. Nacsa emlékeztetett arra, hogy Magyar erősen kötődik a balliberális politikai elithez, és ismertette, hogy

  • az önkormányzati választáson Karácsony Gergely delegáltja volt a Fővárosi Választási Bizottságban, 
  • sokan a főpolgármester bizalmasának tartják,
  • a választás után a Fővárosi Vízművek igazgatósági tagja lett, 
  • a 2018-as országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd közös képviselőjelöltjeként indult.

Kijelentette, hogy a Fidesz-KDNP várja azok jelentkezését, akik tudnak arról, hogy a "Magyar Györgyhöz hasonló ügyvédek mennyit és hogyan kérnek el a raboktól a kártérítések után".

Ahogy beszámoltunk róla, a kormány szombat délután megerősítette Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentését, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését, gátat szabva a börtönbiznisznek. Nacsa Lőrinc üdvözölte a lépést, és megerősítette, a kormánypártok egyetértenek azzal.