Marad a nyomkövető Bróker Marcsin

2020.01.20. 12:43

Esedékessé vált aKun-Mediátor-ügy vádlottjával szemben elrendelt bűnügyi felügyelet indokoltságának felülvizsgálata, ezért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség annak további fenntartására tett indítványt. Az 58 éves asszony 767 embertől 12 milliárd forintot csalt ki a Kun-Mediátor Utazási Iroda vezetőjeként. A csaló tizenöt évig fenntartott egy piramis játékot. Amikor a botrány kirobbant, a Karib-tengeri Belize-be menekült. Mivel Bróker Marcsi ügyében még nem született ítélet, ki kellett engedni a rácsok mögül, ahol ítélet élet nélkül három évnél többet senki sem tölthet. Karácsonykor szabadult ki, de rögtön kapott egy nyomkövetőt a lábára.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Kun-Mediátor ügyben 2017. június 2-án, többek között,

különösen jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat.

A vád szerint a Bróker Marcsiként elhíresült asszony több, mint 760 személyt károsított meg. Volt olyan, akit több mint egymilliárd forinttal, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vele kötött „üzleti befektetés" miatt.

Elszökött, elfogták

A nő a gyanúsítotti kihallgatása előtt külföldre távozott és közel másfél évig elrejtőzött azért, hogy kivonja magát a büntetőeljárás alól. Kézre kerítésében a belize-i hatóságok közreműködtek.

A vád szerinti cselekményei jelentős tárgyi súlyúak, elítélése esetén hosszú tartamú büntetéssel kell számolnia Bróker Marcsinak. Az asszony 2016. év december 16-tól alatt állt letartóztatás alatt.

Kiengedik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből a Kun-Mediátor-ügy vádlottját, „Bróker Marcsit” Szolnokon 2019. december 16-án, miután megszűnt a letartóztatásaForrás: MTI/Máthé Zoltán

Mivel annak tartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én a letartóztatást megszüntette és a terhelt bűnügyi felügyeletét rendelte el, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett"

- olvasható az Ügyészség oldalán közzétett közleményben. 

Maradhat a nyomkövető?

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott eljárási cselekményen történő jelenlétének biztosítása, a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében a vádlott bűnügyi felügyeletének változatlan magatartási szabályok mellett történő további fenntartását indítványozta - írták.

Az, hogy marad-e rajta a nyomkövető, azért is fontos, mert ahogy korábban írtuk, az áldozatai alig várják, hogy találkozhassanak vele és bosszút álljanak. A bűnügyi felügyelet felülvizsgálatáról a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.