A VIII. kerület balliberális képviselői méheket akarnak telepíteni a buszmegállókhoz. Az ötlet egy klímavédelmi munkaanyagban szerepel, melynek célja, zöldítsék a buszvárókat, a növényekbe pedig tegyenek méhkasokat. A Fidesz helyi szervezete jó szándékú, de szakértelem nélküli környezetvédelemnek tartja az ötletet – írja a HírTV.hu.

Józsefváros fideszes önkormányzati képviselője a Bayer-showban beszélt a kerület balliberális képviselőinek klímavédelmi javaslatáról. Ferencz Orsolya egy munkaanyagra hivatkozva azt mondta:

Ilyen klímastratégiát sikerült nekem is munkaanyagként látni, ahol az volt a nagy ötlet, hogy a buszmegállókba telepítsenek zöld növényzetet, amibe méhkasokat és méhecskéket lehet majd tenni

- mondta Ferencz Orsolya, a VIII. kerület Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője.

A munkaanyag nem nyilvános még, de a Hír TV információi szerint szerepel benne az is, hogy a köztéri szökőkutakban lehet majd fürdeni is, holott ezt a korábbi kerületvezetés megtiltotta. Az ellenzék vezette Józsefváros önkormányzata a Hír TV kérdésére azt válaszolta, hogy a klímavédelmi anyag végleges változata a következő testületi ülés elé kerül, ott lehet majd a részletekről tájékozódni.

Karácsony Gergely nem tartja elképesztő ötletnek a VIII. kerületi munkaanyagot, szerinte az utasoknak nem kell aggódniuk a méhtámadásoktól, mert azok nem bántják az embert, ha az ember sem bántja őket.