Valószínűleg nem gondolta a 23 és 33 éves férfi, hogy hajnalra garázdaság és súlyos testi sértés lesz a az ismerősüknél elkezdett ivásból.

Két férfi egy harmadik ismerősüknél italozott, majd hajnalban részegen indultak hazafelé. Út közben, Alsózsolca belterületén vitatkozni kezdtek, trágár szavakkal szidták egymást, aztán össze is verekedtek. Többször megütötték egymást, a földre kerültek és még ott is folytatták a verekedést. Amikor abbahagyták a földharcot, egyikük felállt és folytatni akarta az útját hazafelé.

Ekkor a másik férfi a földről felvett egy fakarót, amivel ráütött társa bal kézfejére, akinek ettől eltört a kézközépcsontja.

A bottal támadónak orvosilag értékelhető sérülése nem lett, de a fakaró élet kioltására is alkalmas eszköznek minősül. A vádaknál mégis fordult a kocka. A botot használó férfi büntetlen előéletű, vele szemben halmazati pénzbüntetésként közmunkát, a törést elszenvedő férfi korábbi elítélései miatt többszörös visszaesőnek minősül, ezért vele szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott az ügyészség.