Üzent osztálytársainak az ámokfutó győri gimnazista

2020.01.21. 12:10

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára. Az őrizetben lévő kamasz a leveleket az ügyészséghez juttatta el, és reméli, hogy azt a címzettek mielőbb megkapják. 

A fiú decemberben fizikaórán többször megszúrta egy bicskával 51 éves osztályfőnökét, mindezt azért, mert hármast kapott tőle fizikából.

András már az óra előtt közölte diáktársaival, hogy azt tervezi, hogy bosszút áll a tanáron.

Borzalmas volt az egész. Feltette a kezét, hogy szeretne kimenni a tanárnőhöz, mert mutatni akar valamit, aztán többször megszúrta. Beleült a tanári székbe, és azt mondta, minket nem akar bántani, a véres kést pedig odaadta az egyik osztálytársunknak – mondta el korábban az egyik osztálytárs a Blikknek.

A súlyosan sérült tanárnőt meg kellett műteni. A fiú beismerte tettét a bíró előtt, bár azt állítja, a támadás pillanatára nem emlékszik.

Forrás: Csapó Balázs/Kisalföld

Nagyon fontosnak tartom az orvos szakértői véleményt, hiszen ennek ismeretében lehet megállapítani, hogy védencem ügye a büntetőjogi vagy az egészségügyi kategóriába tartozik-e. Sajnos, az irat még nem készült el, legalábbis én még nem kaptam meg – mondta a fiú ügyvédje, dr. Faragó Péter a lapnak. 

A késelő diák tette előtt rendszeres fejfájásra és gyomorgörcsre panaszkodott szüleinek, amit annak tudott be, hogy az iskolai követelmények túlságosan leterhelik. A szülők ezért időpontot kértek számára egy pszichológustól, aki elfoglaltságai miatt csak később tudta volna fogadni a fiút. Addigra azonban megtörtént a tragédia.

Ha a szakértő szerint H. András a késeléskor nem volt beszámítható, a büntetését nem a börtönben, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie - írta meg a Blikk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK