Vitányi István, a Fidesz hajdú-bihari választókerületi elnöke a Ripostnak mesélt arról, hogy Orbán Viktornak sikerült őt alaposan meglepnie. Vitányi a miniszterelnök állandó kártyapartnere, erről mesélt a lapnak a politikus.

Vitányi István választókerületéhez Hajdú-Bihar megyében 41 település tartozik, emellett arról is ismerik, hogy Orbán Viktor állandó kártyapartnere. A Ripost azt írja, hogy hosszú évek óta kártyáznak Orbán Viktorral,

többnyire a kihelyezett frakcióüléseken játszanak órákon át.

Vitányi István igazi örömkártyázásnak nevezi ezeket az alkalmakat, és még azt sem bánja, ha a Fideszben néha azzal ugratják, hogy valamiféle „kártyakvóta" révén politizál hosszú évek óta a pártban.

Vitányi István és Orbán ViktorForrás: Ripost

Meglepte Orbán Viktor Vitányit

Választókerületi elnökök látogatják a napokban a kormányfőt, a hétvégén Vitányit is fogadta Orbán Viktor. Aztán a hivatalos megbeszélnivalók után a miniszterelnök hirtelen elővett egy kisebb ládányi magyar kártyát, benne  húsz-harminc bontatlan paklival. Kivett belőle egy vadonatúj csomagot, és Vitányi Istvánnak dedikálta.

A választókerületi elnök odahaza először eldugta a becses ajándékot az unokái elől, aztán megosztotta közösségi oldalán a ritka alkalomról szóló képeket.

Az ajándékba kapott pakliForrás: Ripost

Vitányi a Ripostnak azt mondta, a miniszterelnökkel már több mint húsz éve kártyapartnerek.

Igazi kártyabarátság ez, olyan rendkívüli alkalom, amikor a kártya mellett komoly dolgokról is kötetlenül lehet beszélni.

Orbán Viktor ultizikForrás: Ripost

Orbánt merész, kockázatokat is vállaló, de nem vakmerő játékosnak látja, ellentétben a maga óvatosabb stílusával. Olyan szenvedélyes játékosnak, aki méltósággal tud veszíteni is, de nyerni még inkább.

Vitányi legközelebb február első felében próbálja majd megszorongatni a miniszterelnököt, a Fidesz legközelebbi kihelyezett frakcióülésén. Az ajándékpaklit nem viszi magával, betette a vitrinbe, legyen emléke a most már 22 éve zajló szenvedélyes kártyacsatáknak.