A tavaly októberi szekszárdi gázrobbanás károsultjainak több mint félmillió forintot gyűjtött a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány. Az adományt az alapítvány elnöke kedden adta át a társasház képviselőjének.

Kovács Jánosné azt mondta, felhívásukra 267 ezer forint adomány érkezett a szervezet számlájára, és 270 ezer forintot templomokban gyűjtöttek a károsultaknak.

A Caritas továbbra is várja az adományokat

– mondta.

Romos épületrész Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában 2019. október 9-énForrás: MTI/Kiss Dániel

Hatalmas robbanás volt a négyemeletes házban

A Herman Ottó utcában október 9-én történt nagy erejű robbanás egy négyszintes épület két lépcsőházában.

Húsz lakás lakhatatlanná vált, öten megsérültek, és aznap nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

Molnár Péterné, a ház közös képviselője arról számolt be, hogy az érintett húsz lakás lakói, vagyis legalább negyven ember jelenleg is hozzátartozóknál, illetve önkormányzati lakásokban él.

Romok a robbanás utánForrás: teol.hu

A robbanás miatt sok lakásban nemcsak a berendezési, hanem személyes tárgyak is megsemmisültek. Az épületet több száz millió forintos kár érte.

Az önkormányzat is segíti a károsultakat

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere ismertette, hogy a város tizenhárom önkormányzati bérlakásában laknak károsult családok bérleti díj nélkül.

Az önkormányzat addig bocsátja a rászorultak rendelkezésére a lakásokat, amíg szükség lesz rá

- mondta.

Korcsmár István, a helyreállítást végző Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója azt mondta, befejeződött a károsodott épületrész bontása, szerdán kezdik betonozni a falakat. A cég várhatóan január végére végez a szerkezet helyreállításával, a betonfalak megszilárdulása után kezdődhet a burkolás és a festés.