Mellkason rúgta, majd megpróbálta felgyújtani barátnőjét egy szegedi férfi

2020.01.22. 15:52

Egy szegedi férfi olyan súlyosan bántotta a barátnőjét, hogy az életveszélyesen megsérült. Változatos módszereket eszelt ki, megtépte, megrúgta bakanccsal, sőt, még étoljat is öntött rá, de az öngyújtója nem működött, amikor fel akarta gyújtani. A Csongrád Megyei Főügyészség az ámokfutó letartóztatását javasolja. 

A férfi január 19-én, hajnalban részegen ment haza apja szegedi lakásába, ahol a barátnője aludt. Odament hozzá, felébresztette, és

minden látszólagos ok nélkül egy késsel rátámadt. 

A nő védekezett, kitépte barátja kezéből a kést, de a férfi nem hagyta abba.

A ruhájánál és a hajánál fogva kezdte rángatni a nőt, majd a földre lökte, és bakanccsal mellkason rúgta olyan erővel, hogy a nőnek több bordája is eltört.

Ezután a férfi étolajjal öntötte le magát és barátnőjét, majd megpróbálta meggyújtani, de az öngyújtója nem működött. A férfi apja és az egyik szomszéd hívta ki a rendőröket. A nőt azonnal kórházba vitték az életveszélyes sérülései miatt. 

Az ügyészség javasolta a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

A bíró elrendelte a letartóztatását,de a férfi ügyvédje szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés érdekében fellebbezett.