Egyre erősebb a migrációs nyomás, és ez még csak a kezdet

Vágólapra másolva!
Évek óta nem látott nyomás nehezedik délen a magyar határra, átlagban most már heti ezer illegális migránst kell elfogniuk a hatóságoknak. A bevándorlók ráadásul egyre változatosabb módszerekkel, szárazföldön, alagutakon, vízen próbálnak betörni Magyarország területére, a rendőrök keményen küzdve védik a határt. Az viszont biztos, hogy tartós migrációs nyomásra kell berendezkedni, ugyanis tízezrek várnak a Balkánon, hogy az unióba jussanak. Mindeközben az európai baloldal, soraiban magyarországi szövetségeseivel, letette az asztalra az újracsomagolt Soros-tervet, amivel ismét ösztönöznék az illegális bevándorlást.
Vágólapra másolva!

Kedden már a harmadik csempészalagutat fedezte fel a rendőrség a déli határnál Bács-Kiskun megyében. Az egyiket még tavaly ősszel Csikériánál tárták fel, ez 22 méter hosszú volt, a mostani fél méter átmérőjűt pedig ettől körülbelül 15 méterre ásták a biztonsági határzár alatt. A harmadik egy 34 méter hosszú, hat méter szintkülönbségű alagút volt, amit Ásotthalomnál alakítottak ki. Egy dolog ezekből egyértelműen kirajzolódik:

a migránsok egyre agresszívabban akarnak bejutni Magyarországra.

Ennél a járatnál nem sikerült azonban áttörniük, ugyanis a rendőrök az alagutat annak befejezését követően rövid időn belül felfedezték, és természetesen a betemetéséig őrzik is.

Forrás: police.hu

Az ásotthalmi járatnál ráadásul elfogtak 44 illegális bevándorlót is, Csikériánál viszont nem jutott át egy sem. A rendőrség szerint a migránsok gyakorlatilag bármire képesek, hogy Magyarország területére lépjenek. Mint írták, a módszerek változatosak, az alagutakon kívül például

próbálnak átmászni is a kerítésen, illetve átvágni azt.

Az alagutak készítői Ásotthalomnál és Csikériánál is nagy gondot fordítottak az álcázásra, ugyanis a be- és kijáratukat növényzettel takarták el. Mindezek ellenére a határon szolgálatot teljesítő rendőrök garantálni tudják az ország biztonságát. Azonban az már most világos, hogy a migrációs nyomás folyamatosan erősödik, 2020-ban eddig hetente 800 és 1000 közötti illegális migránst fogtak el a hatóságok.

Forrás: police.hu

A bevándorlók tavaly is folyamatosan ostromolták a magyar határt: a 43. hétig, tehát október végéig még "csak" heti 2-300 migráns akart illegálisan bejutni az országba, decemberben már volt olyan, hogy több mint 1300 ember ellen kellett intézkednie a hatóságoknak. A hivatalos adatok szerint utoljára 2017 februárjában volt ekkora a nyomás délen.

A Magyar Nemzet tavaly megírta, hogy csak november végig mintegy 12 ezren akartak bejutni hazánkba, a Vajdaságban pedig egyre több a migráns. Az elfogott migránsokat természetesen visszakísérték a Szerbia felé nyitott tranzitzónába, ahonnan visszatértek szerb területre.

A vajdasági magyar közösség részéről ugyanakkor aggasztó hírek érkeznek, mivel egyre több a területükön az illegális bevándorló.

Pintér Sándor belügyminiszter Bácsalmáson, a déli határnál tartott a héten rendőrfőkapitányi értekezletet. A miniszternek a Bács-Kiskun és a Csongrád megyei rendőrfőkapitány, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője is jelentést tett a határőrizet és az embercsempészés elleni fellépés helyzetéről. Ezekből kiderült, hogy egyre többen vannak azok az illegális migránsok, akik kivágják a vasúti konténereket, és azokban bújnak meg. Az ilyen esetek felderítésére külön eszközt használnak a határőrök.

Ezzel párhuzamosan a Frontex, az EU határvédelmi ügynökségének jelentéseiből az derül ki, hogy tízezrek várnak a Balkánon arra, hogy az unió területére jussanak, így a magyar hatóságoknak tartósan kell berendezkednie a migrációs nyomás kezelésére.

Közben a bevándorláspártiak újracsomagolták a Soros-tervet

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára számolt be arról Facebook-oldalán, hogy a szélsőliberális ALDE utódja, a Renew Europe (Megújítani Európát) nevű európai tömörülés, amelynek többek között a Momentum is tagja, olyan javaslatokat tett le az asztalra, amelyek kísértetiesen emlékeztetnek Soros György 2015-ös tervére.

Lehetőséget, nem pedig veszélyt látnak a migrációban, menedzselni akarják, nem pedig megállítani.

  • Ösztönözni akarják a bevándorlók beáramlását és a családegyesítést,
  • állampolgárságot szeretnének nekik adni,
  • illetve arra köteleznék az európai tagállamokat, hogy kötelezően vegyenek részt a migránsok szétosztásában.
  • Továbbá sokkal több szerepet, lehetőséget adnának azoknak az NGO-knak, amelyek eddig is aktívak voltak a bevándorlás segítésében.