Kiderült, mi történt a Hollandiában eltűnt magyar fiatallal

Vágólapra másolva!
Bertalan Tamás tavaly év elején költözött Észak-Írországba az unokatestvérével, aki szerint a fiú mindig Hollandiába vágyott - írta meg a Blikk. Decemberben, karácsony előtt eltűnt. Két napja tudják a rokonai, miért. 
Vágólapra másolva!

Egy írországi gyárban vállalt munkát a 25 éves fiatal, de igazából a hollandiai Rilland Bathba vágyott, ezért felvette egy munkaközvetítővel a kapcsolatot, aki állítólag szerzett is neki ott munkát. Tamás novemberben jutott ki Hollandiába, ahonnan még pár hétig tartotta a kapcsolatot a családjával, aztán december 15-én eltűnt. Egyébként is nehézkes volt a kapcsolattartás, mert volt ugyan telefonja, de azt csak internetezésre tudta használni.

Ezalatt az idő alatt arról beszélt a rokonainak, hogy

a beígért targoncavezetői állás helyett banánt válogat és olyan szerény körülmények között él, hogy még takarója sincs a munkásszállón.

Miután megszakadt a család kapcsolata a fiúval, aggódni kezdtek érte és amellett, hogy a holland hatóságoknál is jelezték az eltűnését, több internetes hollandiai csoportba is írtak.

Az egyikben egy férfi azt írta nekik, hogy látásból ismeri a

fiút, nemrég tették ki a szállóról, mert nem tudott fizetni.

Tamás hétfőn vette fel a kapcsolatot újra a családjával, megnyugtatta őket, hogy jól van, de az utcai életet választotta, és nem akar senkit keresni.