Mintha csak a Soros-tervet olvasnánk az európai liberálisok (melynek egyébként a Momentum is tagja) új bevándorláspárti javaslatában - közölte Facebook-oldalán Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy Magyarországot meg kell őrizni magyar országnak, Európát pedig európainak.

A Facebookra felkerült videójában Kovács Zoltán kifejtette: azt gondolnánk, hogy lassan öt évvel a migrációs válság után Európa felelős politikusai végre belátták a bevándorláspárti politikájuk kudarcát,

hozzátette azonban, hogy "sajnos nem ez a helyzet". Most éppen az európai liberálisok tettek le egy újabb javaslatot az Európai Parlament asztalára. A "magukat Európa megújítóinak tekintő csoport" (Renew Europe) olyan javaslatokat tett az asztalra, amelyek kísértetiesen emlékeztetnek Soros György 2015-ös tervére - jegyezte meg az államtitkár.

Eszerint - mint az államtitkár elmondta - lehetőséget, nem pedig veszélyt látnak a migrációban, menedzselni akarják, nem pedig megállítani.

  • Ösztönözni akarják a bevándorlók beáramlását és a családegyesítést,
  • állampolgárságot szeretnének nekik adni,
  • illetve arra köteleznék az európai tagállamokat, hogy kötelezően vegyenek részt a migránsok szétosztásában.

Továbbá sokkal több szerepet, lehetőséget adnának azoknak az ngo-knak, amelyek eddig is aktívak voltak a bevándorlás segítésében. Ez a 2015-ben már látványosan megbukott bevándorláspárti tervek leporolása és újra napirendre tétele - jelentette ki Kovács Zoltán, hozzáfűzve: nevükben Európa megújításáról beszélnek, demi pontosan tudjuk, hogy ezek a tervek Európa pusztulásával járnának.

Magyarország kormánya - ahogy az elmúlt öt évben is - következetesen a magyar emberek jogait és érdekeit képviseli az Európai Unióban - szögezte le az államtitkár.