Fél nap alatt elfogta a rendőrség azt a migránst, aki hétfő este megerőszakolt a nyílt utcán egy egyetemista lányt Budapesten.

A rendőrség honlapja azt írja, hogy a Magyarországon élő 30 éves migráns a megalapozott gyanú szerint bántalmazott, majd megerőszakolt egy egyetemista lányt Budapesten.

Mi történt?

Egy 25 éves lány 2020. január 20-án egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két lány megismerkedett két férfivel. Hajnalban a lányok a szórakozóhelyről külön indultak haza, 

és a 25 éves nőnek az új ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri.  A migráns séta közben a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta a lányt azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát. A parkban aztán szexelni akart a lánnyal, aki ezt egyértelműen elutasította. 

A migráns ekkor erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta; majd a telefonját is elvette. 

A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai az amerikai férfira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott. 

Fél nap alatt elfogták

A rendőröket az amerikai férfi értesítette. Az erőszakolóról adott személyleírás, valamint a környéken lévő térfigyelő kamerák segítségével 17 órakor a VIII. kerületi Teleki téren a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival elfogták a migránst, akinél megtalálták a lány telefonját is. A szomáliai férfit a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 30 éves férfit szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt  gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.